Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η Μόσχα προειδοποιεί την Αλβανία με απάντηση στην απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη


 
Τη λύπη της για την απόφαση των Τιράνων να απελάσουν Ρώσο διπλωμάτη εκφράζει η Μόσχα και τονίζει ότι θα απαντήσει στην μη φιλική κίνηση, η οποία αξιολογείται ως πρόκληση με στόχο την βλάβη των διμερών δεσμών, σχολίασε ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Λυπούμαστε αρκετά, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για πρόκληση με στόχο τις σχέσεις Ρωσίας-Αλβανίας. Φυσικά, αυτό το μη φιλικό βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο» δήλωσε. 

Ρωσική πρεσβεία στην Αλβανία

Ρωσική πρεσβεία στην Αλβανία: Αβάσιμες οι κατηγορίες κατά του διπλωμάτη μας

Την Πέμπτη η Αλβανία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο Ρώσο διπλωμάτη, καλώντας τον να φύγει από τη χώρα εντός 72 ωρών. 

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι είχε επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρέσβη στα Τίρανα Μιχαήλ Αφανασίεφ, εκφράζοντας την ανησυχία για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων μάχης κατά του κορονοϊού από διπλωμάτη στη ρωσική πρεσβεία.

Την ίδια ώρα, τα Τίρανα εξέφρασαν την ελπίδα ότι η απόφαση θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως μέτρο προστασίας της υγείας και επιβεβαίωσε τη ρωσική πλευρά για φιλικά αισθήματα και ετοιμότητα για συνεχή βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

https://sputniknews.gr/rosia/202101229449690-I-mosha-proeidopoiei-tin-alvania-me-apantisi-stin-apelasi-tou-rosou-diplomati/