Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πότε θα καταδικαστεί το ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου;

«Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν διαταραχθεί από δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Express’ της Πρίστινα, η οποία επισημαίνει ότι οι θάνατοι που σημειώνονται στο Κοσσυφοπέδιο την τελευταία δεκαετία οφείλονται στους  δέκα (10) τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου που έπεσαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το 1999.
Σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνει ότι οι βομβαρδισμοί στην περιοχή, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, έχουν επηρεάσει τον αέρα, το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα.
Εκτός από αυτούς, που έχουν πεθάνει στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, από ‘άγνωστες αιτίες’, οι συνέπειες των βομβαρδισμών θα εμφανισθούν, κυρίως,  στην επόμενη γενιά, με παθήσεις καρκίνου και λευχαιμίας καθώς και με παραμορφωμένα νεογέννητα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το Οικολογικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου ζητάει από τα ιδρύματα της Πρίστινα να ξεκινήσουν  πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου στην περιοχή.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr