Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Προσπάθειες Αμερικανών πρακτόρων και των υπό τον έλεγχό τους ισλαμιστών εξτρεμιστών, που ως γνωστόν αφειδώς εξόπλισαν και εφοδίασαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το νέο στρατιωτικό δόγμα της χώρας όπου το ΝΑΤΟ ορίζεται ως ο υπαριθμόν ένα κίνδυνος για την ρωσική ασφάλεια. 
 Την ίδια στιγμή οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου RS-24 Yars. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για μια χώρα με βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα (ακόμα και επί Σοβιετικής Ένωσης ο ρωσικός λαός είχε κρατήσει την Ορθόδοξη Πίστη παρά τον αθεϊσμό της τότε ηγεσίας των Μπολσεβίκων) και όμως επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την εκτόξευση για να δοθεί ισχυρός συμβολισμός στην υπογραφή του νέου δόγματος.
 Στο νέο στρατιωτικό δόγμα αναφέρεται ότι οι κυριότεροι εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα είναι η επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και η αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.
 
Σημειώνεται επίσης ότι οι βασικοί εσωτερικοί κίνδυνοι για τη Ρωσία είναι οι δραστηριότητες για την αποσταθεροποίησή της, και οι τρομοκρατικές ενέργειες. Δηλαδή αναφέρεται στις προσπάθειες Αμερικανών πρακτόρων και των υπό τον έλεγχό τους ισλαμιστών εξτρεμιστών, που ως γνωστόν αφειδώς εξόπλισαν και εφοδίασαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
 
Σήμερα το πρωί, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και στην Ρωσία , εκτοξεύτηκε διηπειρωτικός πύραυλος RS-24 Yars αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο itar-tass.com.
 
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-24 Yars, εκτοξεύθηκε από το στρατιωτικό κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ στα βορειοδυτικά της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ,και υπεύθυνος για τις Στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων (RVSN), συνταγματάρχης Ιγκόρ Yegorov.
 
Η εικονική κεφαλή του πυραύλου με δεδομένη ακρίβεια χτύπησε τον στόχο στο πεδίο δοκιμών Kura, στην χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.
 
«Στις 26 Δεκέμβρη, 2014 στις 11:02 π.μ., ώρα Μόσχας, ο πύραυλος RS-24 Yars από κινητή μονάδα πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, » δήλωσε ρώσος αξιωματούχος.
 
Το Κρεμλίνο με το σημερινό δόγμα στην ουσία «απείλησε» την Δύση και το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή είσοδο στην Συμμαχία της Ουκρανίας. Ήδη η Ρωσία έχει βάλει πλώρη στην υλοποίηση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού που θα αποβάλλει το δολάριο από τις συναλλαγές με πολλές μεγάλες αγορές όπως των BRICS που και αυτές επιθυμούν τον απογαλακτισμό τους από την αμερικανική βιομηχανία παραγωγής δολαρίων.
 
Στις ΗΠΑ γνωρίζουν ότι εάν χτυπηθεί το δολάριο έρχεται το τέλος της κυριαρχίας τους και θεωρούν ότι θα καταφέρουν να "πνίξουν" γεωπολιτικά Ρωσία-Κίνα πριν αυτό συμβεί, τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσουν.
 

 


 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr