Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Γενίτσαροι! Μια τακτική των Τούρκων,που την μετέδωσαν στους Ισλαμοφασίστες

Ορφανοτροφεία, στρατόπεδα εκπαίδευσης, μαζικές σφαγές και προπαγάνδα: Πώς τα αγγελούδια μετατρέπονται σε αιμοσταγείς ισλαμοφασίστες
Η προπαγάνδα της ISIS πολύ συχνά επικεντρώνεται στα παιδιά και τους εφήβους, στα «λιοντάρια» (ashbal) όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλούν οι ισλαμοφασίστες, τα οποία αφού περάσουν από την κατάλληλη «εκπαίδευση» αναλαμβάνουν διάφορους ρόλους στην ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.
Επίσης, οι τζιχαντιστές θέλοντας να αποδείξουν το πόσο συμπονετικοί και φιλεύσπλαχνοι είναι –ένα ακόμα προπαγανδιστικό σχέδιο το οποίο απευθύνεται κυρίως στους μουσουλμάνους της Δύσης- προσφέρουν πλούσιο «φιλανθρωπικό» έργο στα παιδιά των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχό τους, δημιουργώντας ορφανοτροφεία και νοσοκομεία. Βέβαια στην πραγματικότητα τα «ιδρύματα» αυτά δεν είναι παρά φυτώρια μίσους.Τα μικρά αγόρια αποτελούν κυρίαρχη προτεραιότητα για την ISIS. Είναι η μελλοντική γενιά των υπερασπιστών του χαλιφάτου και οι κληρονόμοι του. Όσα εντάσσονται στην ISIS περνούν από ομαδική εκπαίδευση, στα ειδικά στρατόπεδα της οργάνωσης για εφήβους, αλλά και από ατομική, πολεμώντας δίπλα στους τζιχαντιστές.

Οι ισλαμοφασίστες δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό για το αν τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε στρατιωτική εκπαίδευση ή ακόμα χειρότερα αν θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε πραγματικές μάχες.

Αντιθέτως, ανεβάζουν συνεχώς στο διαδίκτυο και στα social media φωτογραφίες των ανήλικων τζιχαντιστών της οργάνωσης να κρατούν όπλα, να βρίσκονται δίπλα σε αποκεφαλισμένα σώματα ή να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Οι εικόνες αυτές χρησιμοποιούνται και ως μέσο παρακίνησης για τους άλλους μουσουλμάνους –τους ενήλικες κυρίως- ώστε να λάβουν μέρος στην τζιχάντ.

Τα «λιοντάρια» εκτίθενται καθημερινά στο δολοφονικό δόγμα και τις δράσεις των ισλαμιστών δολοφόνων. Μάλιστα πολύ συχνά ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ορισμένες από αυτές τις δράσεις. Για παράδειγμα, σε πολλές από τις δημόσιες εκτελέσεις που πραγματοποιεί η ISIS τα παιδιά όχι μόνο παρίστανται κρατώντας απλά τα λάβαρα της οργάνωσης, αλλά ενίοτε έχουν και εκτελεστικούς ρόλους.

παιδια1

«Νήπιο της ISIS κλοτσάει το κεφάλι ενός άπιστου… Αλίμονο σε εσάς, τους άπιστους και τους αποστάτες, από μια γενιά που έχει εμποτισθεί με αυτές τις αρχές…που αγαπάει να σφάζει και να αποκεφαλίζει»… (Πηγή: Twitter.com/SahawaTN, 31 Οκτώβρη, 2014)

παιδια2

Στις 20 Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές ανέβασαν στο Twitter τη φωτογραφία ενός μικρού αγοριού, το οποίο κρατούσε ένα καλάσνικοφ μεγαλύτερο από τον ίδιο. «Ο Abu Al-‘Abd Al-Shami είναι ο νεότερος μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αλλάχ να τον προστατεύει και να τον στηρίζει», έγραφε η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία.

παιδια3

Στις 7 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του Abu Ubaida, ο οποίος επίσης χαρακτηριζόταν ως ο νεότερος τζιχαντιστής της ISIS. Το tweet ανέφερε ότι ο Abu Ubaida είχε «μαρτυρήσει» μαζί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ στο Κομπάνι.

παιδια4

Ο θάνατός του χρησιμοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές ως επιχείρημα για τη στρατολόγηση νέων μελών. «Πόσο χρονών είσαι; Ποια είναι η δικαιολογία σου; Μετά το θάνατο του Abu Ubaida νομίζεις ότι έχεις δικαιολογία;», έγραφε η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του.

παιδια5

Στις 26 Οκτωβρίου αναρτήθηκε στα social media η φωτογραφία του 13χρονου Asadullah Al-Shishani, ο οποίος εντάχθηκε στην ISIS «για να εκπαιδευθεί και να γίνει πολεμιστής του Ισλαμικού Κράτους».

παιδια6

Παιδιά ανάμεσα στους τζιχαντιστές την ώρα της προσευχής πριν την μάχη.

παιδια7

παιδια8

Ανήλικοι τζιχαντιστές ακολουθούν τους διοικητές τους, με τα όπλα στα χέρια.

παιδια9

παιδια10Στρατόπεδα εκπαίδευσης για εφήβους.

παιδια11

παιδια12

παιδια13

παιδια14

Παιδιά παρίστανται και συμμετέχουν στις δημόσιες εκτελέσεις της ISIS

παιδια15

παιδια16

παιδια17

παιδια18

παιδια19

παιδια20

παιδια21

Οι τζιχαντιστές και οι υποστηρικτές τους παρουσιάζουν με «υπερηφάνεια» την επόμενη γενιά των υπερασπιστών του Χαλιφάτου.

παιδια22

παιδια23

παιδια24

παιδια25

«Φιλανθρωπικό έργο» με φόντο το λάβαρο του μίσους.

Hellasforce