Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ρώσοι γνωρίζουν τα πάντα για το Βoeing!

Οι ρωσικές αρχές έχουν αποδείξεις για την εμπλοκή ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους στη συντριβή του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που κατέπεσε τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία. Κάτι για το οποίο έχουμε γράψει πολυάριμα άρθρα.
 "Οι ερευνητές κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή χθες το βράδυ με έναν Ουκρανό στρατιωτικό που επιβεβαίωσε ότι εγκατέλειψε με τη θέλησή του τη μονάδα του και έφτασε σε ρωσικό έδαφος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ερευνών, η υπηρεσία που αναλαμβάνει τις σημαντικότερες έρευνες στη Ρωσία.
 "Σύμφωνα με τον μάρτυρα αυτόν, το αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 ενδέχεται να καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου από ένα στρατιωτικό αεροπλάνο Σουκόι-25 της ουκρανικής Αεροπορίας, με κυβερνήτη τον πιλότο Βολόσιν", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
Ο μάρτυρας, που σύμφωνα με τη Μόσχα πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους και μπορεί να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας, είδε το μαχητικό να απογειώνεται από την αεροπορική βάση όπου εργαζόταν και ο ίδιος, κοντά στο Ντιπροπετρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία. 
 
Υποστήριξε μάλιστα ότι είδε πως το αεροπλάνο ήταν εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος R-60, ενώ οι αυτονομιστές αντάρτες δεν διαθέτουν αεροπορικά μέσα.
 
"Ο μάρτυρας παρατήρησε αμέσως πως όταν επέστρεψε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο οι πύραυλοι έλειπαν και ότι άκουσε καθαρά τον πιλότο Βολόσιν να λέει σε έναν άλλο στρατιώτη: "Βρισκόταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή", συνεχίζει η Επιτροπή που δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει τις αποδείξεις της στους διεθνείς ερευνητές της υπόθεσης.
 
Το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 298 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό. Τα δύο τρίτα των θυμάτων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι. 
 
Χθες αναφερθήκαμε το θέμα αυτό ωστόσο σήμερα, αναφέρεται και το όνομα τυ Ουκρανού πιλότου.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr