Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ Η Τουρκία αδειάζει από στρατό και μισθοφόρους το Ιντλίμπ και τους στέλνει προς Ελλάδα………



Μια ειδική πηγή κοντά στον «τουρκικό στρατό» αποκάλυψε στον ανταποκριτή του Al-Hal Net ότι το Υπουργείο Άμυνας στην κυβέρνηση της Άγκυρας άρχισε να εκκενώνει εκατοντάδες στρατιώτες
του που σταθμεύουν σε στρατιωτικά σημεία και βάσεις νότια του Idlib, 
με σκοπό την αποστολής τους στη Μεσόγειο για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά της Ελλάδας. Η πηγή, της οποίας το όνομα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας, είπε: «Οι στρατιώτες εκκενώθηκαν από τα τουρκικά σημεία παρατήρησης στα χωριά« Ibdita »,« Ahsim »,« Al-Maghara »,« Tal Sheikh Tammam ” και σε αυτά τα σημεία παρέμειναν μικροί αριθμοί δυνάμεων ». Η πηγή επεσήμανε ότι η Τουρκία: «κράτησε μέσα σε αυτά τα σημεία, στρατιώτες που ειδικεύονται στην πυροδότηση (πυροβολικό), ενώ για εκείνους που μεταφέρθηκαν, προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις (κομάντο) και το πεζικό.

Ένα από τα στελέχη του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, ο επονομαζόμενος Suhail Abu Al-Taw, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter την πρόθεσή του να φύγει με τον τουρκικό στρατό για να πολεμήσει στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος φιλότουρκος μαχητής του Ιντλιμπ, φέρει την ονομασία “Abu Al-Taw” λόγω της φήμης του ως ένας είναι ένας από καλύτερους σκοπευτές “Taw” στην επαρχία του Idlib. Ανήκει στις ένοπλες αντιπολιτευόμενες ομάδες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Άγκυρας. Τα νέα που αρχικά διέρρευσαν αφορούσαν την απόφαση και ανάλογη προετοιμασία της Τουρκίας να στείλει μέλη των φατριών του “Εθνικού Στρατού” για να συμμετάσχουν στις πιθανές επιχειρήσεις της εναντίον της Ελλάδος μετά την ένταση μεταξύ των δυο χωρών στα ελληνικά παράλια.

dimpenews.com