Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η Αθήνα δέχτηκε την φιλοτουρκική πρόταση!



ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκινά την Πέμπτη η διαπραγμάτευση με Τουρκία για την ελληνική ΑΟΖ

Η Αθήνα δέχτηκε την φιλοτουρκική πρόταση Στόλτενμπεργκ και ξεκινά άμεσα τις προκαταρκτικές συνομιλίες με την Άγκυρα οι οποίες θα οδηγήσουν στις διαπραγματεύσεις παραχώρησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η συνάντηση μάλιστα, αρχικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν τη συνάντηση και αναφέρουν πως «Η Ελλάδα πέτυχε να προηγηθεί οποιασδήποτε τεχνικής συζήτησης σε επίπεδο ΝΑΤΟ, η πολιτική συζήτηση που θα γίνει αύριο στο λεγόμενο nat, δηλαδή, στο βορειοατλαντικό συμβούλιο και στο επίπεδο των νόμιμων αντιπροσώπων»

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοτουρκικής πρότασης του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ουσιαστικά αυτές οι συναντήσεις αποτελούν το πρώτο βήμα των διαπραγματεύσεων στις οποίες θα εξασφαλιστεί ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αντιδράσει στις τουρκικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Η ελληνική κυβέρνηση για άλλη μία φορά «έσβησε» τις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει και ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με τα τουρκικά πλοία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εν μέσω πληροφοριών για επικείμενη τουρκική επιχείρηση αποκλεισμού της Μεγίστης. 

Καλό θα ήταν να μη ξεχνούν στην Αθήνα πως και ο Αττίλας 2 έγινε εν μέσω διαπραγματεύσεων... 
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/912898_ektakto-xekina-i-diapragmateysi-me-toyrkia-gia-tin-elliniki-aoz