Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Έβρος… Οι Τούρκοι “κόβουν” επικοινωνίες, πολλές απόπειρες “εισόδου” (vid.)



Αύξηση της προκλητικότητας στον Έβρο σημειώνεται από την τουρκική πλευρά, αλλά και αύξηση των επιχειρήσεων αποτροπής από την ελληνική, αφού είναι συνεχείς οι απόπειρες μεταναστών να μπουν παράνομα στη χώρα μας, 
σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv. Ετσι, μικρές ομάδες προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας και, μάλιστα, τον τελευταίο έναν μήνα έχουν αυξηθεί οι ροές, κατά 50%, μέσα από στρατικοποιημένες ζώνες της Τουρκίας.
Επίσης, το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι βγάζουν κατά μήκος του ποταμού αυτοκίνητα τα οποία «κόβουν» τις επικοινωνίες. Με αυτόν τον τρόπο οι ελληνικές δυνάμεις δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προκειμένου να συντονίσουν μια επιχείρηση η οποία πιθανώς να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει κι άλλες προκλήσεις στον Έβρο, με πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα, από μεγάφωνα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας οι Τούρκοι έβαζαν τα μεγάφωνα σε υψηλή ένταση να παίζουν πολεμικά εμβατήρια, ενώ μετέδιδαν και θρησκευτικά μηνύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας ήταν το γλέντι που έστησαν απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου με αφορμή την παλαιότερη απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.