Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Περίπου 80 χιλιάδες στρατιώτες θα συμμετέχουν στις ασκήσεις «Καύκασος 2020»



Η στρατηγική άσκηση «Καύκασος 2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει περίπου 80.000 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και χιλίων εκπροσώπων δυνάμεων άλλων χωρών.

Αυτό ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, από το γραφείο Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας,  όπως αναφέρει η FlotProm .

Το ρωσικό υπουργείο διευκρίνισε ότι στρατιωτικοί σχηματισμοί από την Αρμενία, τη Λευκορωσία, την Κίνα, τη Μιανμάρ και το Πακιστάν προσκλήθηκαν στις ασκήσεις για να λάβουν μέρος με κοινές δράσεις, ως μέρος συνεπικουρούμενων ομάδων (ένοπλων δυνάμεων).

 Εκπρόσωποι του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, της Ινδονησίας, του Ιράν, του Καζακστάν, του Τατζικιστάν και της Σρι Λάνκα, θα παρευρεθούν ως παρατηρητές στις ασκήσεις.

Περίπου 250 άρματα μάχης, 450 οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα, και περίπου 200 ​​συστήματα πυροβολικού και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις. 

Θα συμμετέχουν μονάδες μάχης, υλικοτεχνικής και τεχνικής υποστήριξης, καθώς και αεροπορικής άμυνας, ναυτικού και ειδικών δυνάμεων (Ros-gvardia, Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης).

Τα στρατεύματα θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις σε περιοχές της νότιας ρωσικής στρατιωτικής περιοχής, καθώς και στα ύδατα του Ευξείνου Πόντου και της Κασπίας Θάλασσας.

Η άσκηση «Kavkaz-2020» θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γεγονός στην εκπαίδευση μάχης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων το 2020, σημειώνει το γραφείο Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Black Sea News

--

The Hellenic Information Team
https://www.echedoros-a.gr/2020/09/80-2020.html