Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Πούτιν πραγματικός ηγέτης των Ρώσων .

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι Ρώσοι θεωρούν ως ηγέτη τους τον Πούτιν.
Ο αληθινός ηγέτης στη Ρωσία είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με το 84% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο δημοσκόπησης να απαντούν ότι έχει την ίδια μεγάλη εξουσία, που είχε και πριν ακόμα να γίνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας-πριν από περίπου μία διετία.
Επίσης από την ίδια δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας γνωστοποιήθηκαν σήμερα, προκύπτει ότι ο Πούτιν θεωρείται ως το ισχυρό μέλος του διδύμου Πούτιν-(πρόεδρος) Μεντβιέντεφ.
Ο Μεντβιέντεφ εξελέγη πρόεδρος λόγω του συνταγματικού κωλύμματος γιά τον Πούτιν να κάνει (από τον Μάϊο 2008 και μετά) μία τρίτη συνεχή προεδρική θητεία.
Πρόκειται γιά μία δημοσκόπηση από τις 22-25 0κτωβρίου από το Κέντρο «Levada», σύμφωνα με το βασικό πόρισμα της οποίας ο Πούτιν μετά τον Μάϊο '08, οπότε πέρασε στην πρωθυπουργία, διατηρεί την ίδια μεγάλη εξουσία, που διέθετε στο Κρεμλίνο ως πρόεδρος επί οκτώ συναπτά έτη.
"Ο Πούτιν διευθύνει τις τύχες της Ρωσίας"
«Το μέλλον της Ρωσίας, ναί, βρίσκεται ακόμα στα χέρια του Πούτιν», συμφώνησε συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων. «Αν και ο Μεντβιέντεφ είναι ονομαστικά πρόεδρος της χώρας, εντούτοις δεν έχει τα ίδια ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό με τον Πούτιν», αποφάνθηκε ο υποδιευθυντής αυτού του Κέντρου, Αλεξέϊ Γκραζντάνκιν, που ρωτήθηκε σχετικά.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι Πούτιν και Μεντβιέντεφ συμβουλεύονται ο ένας τον άλλον περιοδικά, συμφωνώντας σε πλειάδα ζητημάτων (όπως πιστεύει το 71% των ερωτηθέντων), εάν όμως δημοσιοποιούντο κι οι όποιες διαφωνίες τους, τότε ασφαλώς τα ρωσικά κρατικά ομόλογα κι οι μετοχές θα είχαν μία διαφορετική αντιμετώπιση από το επενδυτικό κοινό (όπως απάντησε το 15% όσων ρωτήθηκαν, με ένα 14% να μην εκφέρει γνώμη ...

--Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο 58χρονος Πούτιν, όσο και ο 45χρονος Μεντβιέντεφ έχουν αναφέρει τη βούλησή τους να είναι οι πρόεδροι της χώρας όταν γίνουν οι εκλογές το 2012, έχοντας επίσης δηλώσει ότι «θα συμβουλευτούν ο ένας τον άλλο πάνω και σε αυτό το ζήτημα, εγκαίρως».

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ