Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ζητούνται ΕΛΛΗΝΕΣ αρχιερείς και μαχητές .

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν χάνει ευκαιρία να αναδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και να απογοητεύει τον κόσμο. Έχει σκύψει το κεφάλι και συμπαρατάσσεται σε όλα με την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που προωθεί την εκκοσμίκευση, την ελευθεριότητα και την αθεΐα. Φοβάται, τρέμει για την ακρίβεια την κυβέρνηση.
Ραγιάδες ιεράρχες, κατώτεροι των περιστάσεων, δέσμιοι πολιτικών συμφερόντων, οικουμενιστές και αφερέγγυοι... Φωτεινές εξαιρέσεις ανάμεσά τους υπάρχουν βέβαια και ευτυχώς αρκετές. Αλλά, δεν αρκούν για να αντιστρέψουν το γενικότερο κλίμα σήψης και συνδιαλλαγής που επικρατεί στην ιεραρχία.
Η ανακοίνωση της ΔΙΣ για την κάρτα του πολίτη, την ώρα που Έλληνες αστυνομικοί χάνουν τη δουλειά τους αρνούμενοι να την παραλάβουν, εκπέμπει κομφορμισμό και ηττοπάθεια και στην ουσία υιοθετεί την επιχειρηματολογία της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η Εκκλησία πλέον, καθίσταται στην Ελλάδα μέρος του προβλήματος.
 «Κατάπιαν» δυστυχώς οι ιεράρχες όλα τα «επιχειρήματα» της κυβέρνησης και το χειρότερο, τα υιοθέτησαν. Δεν άρθρωσαν κριτικό λόγο, δεν κοίταξαν το θηρίο στα μάτια. Αρνήθηκαν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Τάξης.
Είναι εντυπωσιακό πόσο άλλαξε η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά την εκδημία του μακαριστού Χριστόδουλου. Από εθνοπρεπής μαχητικός οργανισμός και συμπαραστάτης του Έλληνα, κατήντησε συνοδοιπόρος και αρωγός ανθελληνικών συμφερόντων, αποσύρθηκε από το προσκήνιο και πλέον, έρχεται ως αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποχρωματίσει θρησκευτικά και εθνικά τη χώρα. Ποιος θα περίμενε από τους ιεράρχες μας να καταντήσουν ορντινάντσες της Νέας Τάξης και καλοί αγωγοί των επιδιώξεων των διεθνών χρημνατιπιστωτικών οργανισμών;
Το ΙΝΚΑ λέει ΟΧΙ με επιχειρήματα
Τελικά, η αντίσταση έρχεται από αλλού: «Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου…».
Προσέξτε τώρα: «Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ. Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη».

Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές … ) και βέβαια οι χάκερς...

Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ –με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή… η υγεία του κλπ. Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό».

Απούσα η Εκκλησία της Ελλάδος, παρούσα η λογική
Εδώ κάποιοι (στην προκειμένη περίπτωση το ΙΝΚΑ), έχουν στην ουσία υποκαταστήσει την Εκκλησία της Ελλάδος, λέγοντας αυτά που θα έπρεπε να έχουν ακουστεί από τα στόματα των αρχιερέων, οι οποίοι σιωπούν υποκριτικά. Σε μια εποχή που απαιτείται η ριζοσπαστικοποίηση όλων μας για την υπέρβαση των δυσκολιών που δημιουργεί στη ζωή μας η επίθεση από κερδοσκόπους που «τρυγούν» τον εθνικό μας πλούτο και σε μια εποχή που κλιμακώνεται η προσπάθεια της παγκόσμιας διακυβέρνησης να μας καταστήσει δεσμώτες μιας ολοκληρωτικής εξουσίας, η Εκκλησία της Ελλάδος στην ουσία συντάσσεται με τον επίδοξο τύραννο. Και τι περίμεναν; Ότι δεν θα μιλήσουμε; Ότι δεν θα στηλιτεύσουμε τη δειλία τους και τον κομφορμισμό τους;

Όλη η ουσία της υπόθεσης όμως, συμπυκνώνεται στην παρακάτω φράση της ανακοίνωσης του ΙΝΚΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ. Ας το βάλουν λοιπόν καλά στο μυαλό τους εκεί στη ΔΙΣ, ότι αν συνεχίσουν έτσι, συναινώντας στην κατάλυση της ελευθερίας μας, θα δεχθούν δριμύτατη κριτική και θα καταγραφούν ως ΑΝΑΞΙΟΙ στη συνείδηση του ποιμνίου.

Νίκος Χιδίρογλου
ΠΗΓΗ