Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πυρά Σεραφείμ για την κατάργηση της Κοινωνικής Θεολογίας.

Εξάψαλμο "έσυρε" στο υπουργείο παιδείας που ζητά την κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Με μια δισέλιδη ανακοίνωσή του ο ιεράρχης υποστηρίζει ότι η υπόθεση Χριστινάκη είναι μόνο η αφορμή για "την κατάργηση της αυτοτέλειας των Θεολογικών Σχολών, την υπαγωγή τους κατ’ αρχάς ως Τμημάτων και μετά ταύτα ως απλών προγραμμάτων Σπουδών στις Φιλοσοφικές Σχολές με ολοκλήρωση του δόλιου και ελεεινού σχεδιασμού την κατάργηση του Ομολογιακού χαρακτήρα των Θεολογικών Σχολών στην Ελλάδα και την κατάπτωσή τους σε Θρησκειολογικά Προγράμματα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό του.
Ο κ. Σεραφείμ κάνει λόγο για γραικύλους διατάκτες της "Νέας Εποχής" που μέσα στην φρικτή οικονομική κρίση βρήκαν την ευκαιρία με το πρόσχημα της δήθεν κάθαρσης στο δημόσιο βίο, να αρχίσουν την υλοποίηση του δόλιου σχεδιασμού τους για την αποδόμηση της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας του Νέου Ελληνισμού.

Και υποστηρίζει:
"Διαπορούμε γιατί την λογική της κυβέρνησης δεν επιχειρείται το ίδιο στην περίπτωση του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών όπου κατεγνώσθησαν καθείρξεις για υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών και την υπαγωγή του στις Νομικές ομοειδείς Σχολές".
Ο μητροπολίτης Πειραιώς εκφράζει την ελπίδα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να αποφευχθεί η κατάργηση του τμήματος.
ΠΗΓΗ