Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σιωπή και… αναμονή για την Κάρτα του Πολίτη από τον Αρχιεπίσκοπο!

Την γνωστή οδό της… σιωπής φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και σε αυτή τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Όλα δείχνουν ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας στην παρούσα φάση θα είναι αυτή της… αναμονής. Θα περιμένουν δηλαδή στην Αρχιεπισκοπή πρώτα να δουν τι προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο για την Κάρτα του Πολίτη και μετά θα αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης. Μόνο που τότε ίσως να είναι πολύ αργά…
Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο με τη συμμετοχή Μητροπολιτών, Νομικών, ειδικών στα μικρο-τσιπ και εκπροσώπων της Πολιτείας.
 Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών που συμμετείχε στη σύσκεψη, τόνισε στους Μητροπολίτες ότι ακόμα δεν έχει συνταχθεί το σχετικό νομοσχέδιο και δεσμεύθηκε πως όταν η Πολιτεία προετοιμάσει το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ενημερώσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και θα λάβει υπόψιν της τυχόν ενστάσεις και προβληματισμούς της Εκκλησίας.

Αντιλαμβάνεστε ότι, εκτός απροόπτου, η ΔΙΣ δεν πρόκειται να λάβει θέση και θα εκδώσει ένα «ισορροπημένο» ανακοινωθέν. Η πλευρά του Αρχιεπισκόπου, μάλιστα, έχει αναθαρρήσει – όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο – από την εκλογή Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη που έπληξε, όπως εκτιμούν συνεργάτες του, τη δυναμική του Άνθιμου.

«Είδατε τι έπαθε ο Άνθιμος που μιλάει πολύ» παρατηρούν με νόημα για να επισημάνουν την αξία της σιωπής. Μόνο που φαίνεται να αγνοούν(;) πως κάπου μέσα στο Δεκέμβριο μπορούν να βρεθούν προ εκπλήξεων, όταν η Κυβέρνηση καταθέσει με διαδικασίες – εξπρές το νομοσχέδιο, η Κάρτα του Πολίτη μπει για τα καλά στη ζωή μας και η μόνη «αντίδραση» του κ. Ιερώνυμου θα είναι να κάνει την… προσευχή του!

Εμείς εδώ στo elora.gr καλούμε όσους Μητροπολίτες το λέει η καρδιά τους να σηκώσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το ανάστημά τους, διαφορετικά θα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στο επικείμενο ΧΑΡΑΓΜΑ του Αντίχριστου. Αγιοι Πατέρες οι πιστοί ζητούν Θρησκευτικούς Ηγέτες και όχι… Διαλογιστές.
Παραδειγματιστείτε τουλάχιστον από τους Μουσουλμάνους που «κατέλαβαν» την Αθήνα!
Χριστόδουλε, μας λείπεις!

ΠΗΓΗ