Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Κανένα περιθώριο στους τρομοκράτες της ISIS - Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι»

Δεν πρόκειται να αφήσουμε στους τρομοκράτες να σηκώσουν κεφάλι στην Παλμύρα και άλλου», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Igor Konashenkov, (Vid)

προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά  νέο σφυροκόπημα των δυνάμεων της ISIS, από την ρωσική Αεροπορία.
Η κατάσταση στην  Παλμύρα εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Όπως ανέφερε ο Ρώσος εκπρόσωπος η ISIS χρησιμοποίησε αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά για να επιτεθούν στην Παλμύρα και τώρα ελέγχει κάποια  προάστια της πόλης.
»Λίγο πριν νυχτώσει οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα με εκρηκτικά και εθελοντές βομβιστές αυτοκτονίας  σε μια από τις κύριες κατευθύνσεις της επίθεσής τους καταφέρνοντας να διασπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας και να οχυρωθούν σε μερικά προάστια παρά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Konashenkov.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο συριακός Στρατός υποστηριζόμενος από τη ρωσική Αεροπορία κατάφερε να αποκρούσει δύο μεγάλες επιθέσεις των ισλαμιστών.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο η πρόσφατη επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στην Παλμύρα η οποία ανάγκασε τις συριακές πολιτοφυλακές να εγκαταλείψουν την πόλη δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να δίνεται στους τρομοκράτες ούτε και η παραμικρή ευκαιρία για αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των δυνάμεών τους προετοιμάζοντας έτσι νέες αιφνιδιαστικές επιθέσεις.
«Η άσκηση πίεσης στους τρομοκράτες όπου αυτοί και αν επιχειρούν, είτε στη Συρία είτε στο Ιράκ  πρέπει να είναι συνεχής και συνδυασμένη», είπε κατά λέξη ο  Konashenkov.
Οι συριακές δυνάμεις αφού εκκένωσαν την πόλη από τους αμάχους πήραν αμυντικές θέσεις στα περίχωρα της πόλης είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:
«Η ρωσική Αεροπορία δεν πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις εντός των κατοικημένων περιοχών της Παλμύρας. Οι ισλαμιστές εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός ενέτειναν τις επιθέσεις τους. Οι συριακές δυνάμεις εκκένωσαν την πόλη από τους αμάχους, εγκατέλειψαν την πόλη και πήραν αμυντικές θέσεις στα περίχωρα», είπε πιο συγκεκριμένα ο Konashenkov, ο οποίος αιτιολόγησε την επίθεση της ISIS είπε πως αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο συνασπισμός των ΗΠΑ σταμάτησε τις επιθέσεις στην Ράκκα, μέχρι την Άνοιξη, με αποτέλεσμα η οργάνωση να μπορέσει να φέρει σημαντικό αριθμό δυνάμεων από την συγκεκριμένη περιοχή και να επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στη Δαμασκό στα νώτα της.
Για ποιο λόγο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σταμάτησαν τις επιθέσεις κατά της ISIS στην Ράκκα, ο Ρώσος εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε, αλλά πολλοί θεωρούν ότι η δύση πανικόβλητη από τη νίκη του Άσσαντ στο Χαλέπι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ISIS για να δημιουργήσει πρόβλημα στις συριακές δυνάμεις.
Άλλωστε δεν είναι λίγα τα δυτικά ΜΜΕ που δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη «χαρά» τους από την επίθεση της ISIS!
Λίγο πριν την τελική νίκη ο συριακός Στρατός στο Χαλέπι
Στο μέτωπο του Χαλεπίου οι ισλαμιστές αντάρτες αποσύρθηκαν από άλλες έξι σημαντικές συνοικίες της πόλης έναντι της προέλασης του συριακού  Στρατού και διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε έναν μικρό θύλακα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.
«Υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση των ανταρτών, η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι αντάρτες έχουν αποσυρθεί από τη συνοικία Μπουστάνε Αλ Κασρ, μία από τις πιο οχυρωμένες, καθώς και από τη Φερντούς και την Καλασέ.
«Είναι πλέον ζήτημα χρόνου το Χαλέπι να τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ», είπε.
Υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένουν μόνο δύο σημαντικές συνοικίες, η Σουκάρι και η Αλ Μασάντ, μαζί με λίγες ακόμη μικρές συνοικίες.
Η υποχώρηση των ανταρτών από τις συνοικίες σημειώνεται λίγες ώρες μετά την πτώση των συνοικιών Σέιχ Σαΐντ και Σαλχίν στη διάρκεια του πρωινού.
Συνολικά ο Στρατός πλέον της Συρίας κατέχει ένα 95% της πόλης και σύντομα, ίσως και αύριο δε θα υπάρχει ούτε ανατολικό ούτε δυτικό, παρά μόνο ένα και απελευθερωμένο Χαλέπι
Βίντεο απο την επίθεση της ISIS στην Παλμύρα
Βίντεο απο την επίθεση της ISIS στην Παλμύρα
Υλικό των συριακών πολιτοφυλακών που άφησαν πίσω τους στην Παλμύρα
pronews