Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σοβαρή εξέλιξη: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να λιώσει τους Τούρκους στο Χαλέπι

Ο στρατός της Συρίας σε συνεργασία με τους Ρώσους καταστρώνει στρατιωτική επιχείριση για να απελευθερώσει το Χαλέπι από τους φιλότουρκους τζιχαντιστές.
Το Χαλέπι, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας, είναι μια πόλη διαιρεμένη στα τρία.
 Το μισό Χαλέπι ελέγχεται από την κυβέρνηση, το άλλο μισό το κρατάνε οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που φανερά δηλώνουν σύμμαχοι της Τουρκίας, ενώ μια συνοικία της πόλης, τη Σεΐχ Μακσούντ, κατέχουν οι Κούρδοι του YPG.
Όπως δήλωσε την Κυριακή ο Σύρος πρωθυπουργός, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός ετοιμάζουν κοινή επιχείρηση, για την απελευθέρωση του κατεχόμενου από τους τζιχαντιστές τομέα του Χαλεπίου.
Ο Γουαέλ Ναντέρ Αλ Χαλκί έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε Ρώσους βουλευτές, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα την Κυριακή, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
«Σε συνεργασία με τους Ρώσους εταίρους μας, ετοιμάζουμε μία επιχείρηση για να απελευθερώσουμε το Χαλέπι και να μπλοκάρουμε όλες τις παράνομες ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στη συμφωνία για την κατάπαυση πυρός, ή την παραβίασαν», ανέφερε ο Σύρος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το TASS.
Η δήλωση αυτή έχει μεγάλη σημασία διότι όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ώρες, τουρκικά στρατεύματα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, εισέβαλαν στη Συρία και εισήλθαν στο Χαλέπι για να πολεμήσουν στο πλευρό της Αλ Κάιντα.
Όπως φαίνεται σύντομα, πολύ σύντομα, η ρωσική πολεμική Αεροπορία θα αρχίσει να βομβαρδίζει Τούρκους στρατιώτες μέσα στο Χαλέπι.

tribune.gr