Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Προκλητικοί οι δολοφόνοι του UCK...με θεατές του Ευρωπαίους, θέλουν απολαβές απο τον πόλεμο

«Εξέγερση» πρώην Ουτσεκάδων στο δήμο Σαράι των Σκοπίων
Πρώην στρατιώτες  του UÇK- του 'Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού' των Αλβανών «εξεγέρθηκαν», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων και βγήκαν στους δρόμους γιατί θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν.
«Ενώ πολλοί, μέλη του UÇKέχουν επωφεληθεί και έχουν βυθιστεί στην πολυτέλεια και γυρίζουν με κρατικά έξοδα όλον τον κόσμο, οι οικογένειες των πρώην μελών, που είναι ανάπηροι και των μαρτύρων του UÇK , αντιμετωπίζουν βασικά υπαρξιακά προβλήματα», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Για το λόγο αυτόν, τα μέλη της Ταξιαρχίας 112 του «Μουιντίν Αλή» του ‘επαναστάτη’ και τα μέλη της ταξιαρχίας 115, που αγωνίστηκαν για την Ραντούσα και άλλα χωριά του Σαράι, διαμαρτύρονται».
Οι Ουτσεκάδες  είναι εξαγριωμένοι, γιατί ενώ έχουν γίνει τρεις διαγωνισμοί για πρόσληψη Αλβανών στην κρατική διοίκηση, δεν έχει προσληφθεί κανένας Ουτσεκάς, παρότι έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς αυτούς.
Οι πρώην πολεμιστές, απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος του αλβανικού κόμματος DUI,  στο Σαράι, και σε άλλα πολιτικά όργανα, με την οποία εκφράζουν  το θυμό τους γιατί τους αγνοούν συνειδητά.
«Εάν δεν λάβουμε ικανοποιητικές απαντήσεις θα προχωρήσουμε σε διαδηλώσεις στο Τέτοβο και στα Σκόπια και θα πάρουμε και άλλα ριζοσπαστικά μέτρα», είπε ένα πρώην μέλος του UÇK ,  στην εφημερίδα  «Lajm».