Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πιάνει δουλειά το πρώτο ελληνικό πλωτό γεωτρύπανο

Σε νέα εποχή μπαίνει σε λίγες μέρες ο Πρίνος, καθώς πρόκειται να πιάσει δουλειά στην περιοχή το Energean Force, το πρώτο ελληνικό πλωτό γεωτρύπανο στην ιστορία.
Το γεωτρύπανο, το οποίο αγοράστηκε από την Energean Oil & Gas από την γερμανική εταιρία KCA Deutag και μετασκευάστηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη (02/04).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εκτελέσει συνολικά 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο στα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι υλοποιείται ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων, μέσω του οποίου θα προκύψουν 48 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Καβάλας.
Στόχος του προγράμματος είναι η παραγωγή 30 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, καθώς και η αύξηση της παραγωγής στα επίπεδα των 10.000 βαρελιών ημερησίως. Τα συνολικά οφέλη για το δημόσιο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ.
"Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία μας, την τοπική οικονομία της Καβάλας αλλά και την ελληνική οικονομία γενικότερα. Μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες για επενδύσεις συνθήκες, η Energean προχωρεί σε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με δεκαπέντε νέες γεωτρήσεις στον Πρίνο. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί μονόδρομο για την συνέχιση της πετρελαϊκής δραστηριότητας και τη διασφάλιση της απασχόλησης στην περιοχή, ένα πρόγραμμα που, με την αύξηση της παραγωγής, θα θωρακίσει τον Πρίνο έναντι των μεταβολών στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, οι οποίες συχνά είναι ιδιαίτερα βίαιες, όπως συνέβη τους τελευταίους μήνες" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας.
Και πρόσθεσε: "Η Energean, το επιστημονικό της δυναμικό και οι εργαζόμενοί της εγγυώνται την ανάπτυξη των διαπιστωμένων αποθεμάτων πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας, πάντοτε σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, με αρμονική συνύπαρξη προς τον τουρισμό και με απόλυτο σεβασμό προς το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Με το Energean Force, o Πρίνος περνά στη νέα εποχή".
news247.gr