Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σύμβολο Ορθόδοξης ενότητας

Σέρβοι στην παρέλαση της Μόσχας
Επιβεβαιώνει το σερβικό τμήμα του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου Sputnik πως Σέρβοι στρατιώτες θα παρελάσουν στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη ρωσική νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
Θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε παρέλαση στο εξωτερικό Σέρβων στρατιωτών, από το 1919. «Η Σερβία, δηλαδή η πρώην Γιουγκοσλαβία, πολέμησε στο πλευρό της συμμαχίας κατά του Χίτλερ και θα ήταν απολύτως παράλογο να αποκόψουμε τους δεσμούς μας με τις νικήτριες χώρες. Τώρα θα συμμετάσχουμε σε μια άκρως συμβολική εκδήλωση», ανέφερε Σέρβος αμυντικός αναλυτής.
Την ίδια άποψη έχει και ο Σέρβος πολιτικός επιστήμονας και στενός φίλος της Ρωσίας Αλεξάντερ Πάβιτς, ο οποίος δήλωσε πως η Σερβία μετείχε στον αγώνα και με τη δεξιά και με την αριστερά της (Μιχαήλοβιτς και Τίτο, αντίστοιχα) και υπέστη μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.
Ήταν μάλιστα, όπως ανέφερε, η πρώτη χώρα που «επαναστάτησε» κατά των Ναζί στην Ευρώπη. Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Βίκτορ Μπάρεντς προχώρησε ακόμα περισσότερο, δηλώνοντας πως η παρουσία των Σέρβων στρατιωτών θα λειτουργήσει ως σύμβολο της «σλαβικής ενότητας και θα αποτελέσει θεμέλιο για το μέλλον».
defence-point.gr