Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Προκαλούν οι μάρτυρες του Ιεχωβά

Εντονη αντίδραση του μητροπολίτη Κηφισιάς για φυλλάδια τους
Την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας προκάλεσε η θρασύτατη ενέργεια μελών των Μαρτύρων του Ιεχωβά να μοιράσουν προσκλήσεις, σε κατοίκους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, με τις οποίες τους καλούσαν να παρακολουθήσουν την επέτειο του θανάτου του Χριστού.Οι φάκελοι που άφηναν, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα μέλη της οργάνωσης σε γραμματοκιβώτια πολυκατοικιών περιείχαν ένα γράμμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού για το 2015 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου, μετά τη δύση του ήλιου. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σας προσκαλούν με χαρά σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση, όπου θα μάθετε πώς μπορεί η ζωή και ο θάνατος του Χριστού να σας ωφελήσουν προσωπικά. Αυτή η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε κάποια τοποθεσία κοντά σας. Η είσοδος είναι ελεύθερη».

Τέτοιες προσκλήσεις έφτασαν και σε σπίτια πολλών κατοίκων των βορείων προαστίων, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία προέτρεπε τους πιστούς να περιφρονήσουν «κάθε λογής προκλήσεις και αναρίθμητες διδασκαλίες που "φυτρώνουν" από παντού». «Υπήρξαν πολίτες που ανέφεραν στο γραφείο μας ότι έγιναν αποδέκτες αυτής της επιστολής. Τέτοιες επιστολές κυκλοφορούν κάθε χρόνο πριν από το Πάσχα. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πιστεύουν στην Ανάσταση του Ιησού και προσκαλούν τον κόσμο να βρεθεί στη γιορτή που κάνουν για τον θάνατό του» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου του μητροπολίτη Κηφισιάς, αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Λιέπουρης.

Η... επέτειος του θανάτου του Χριστού πραγματοποιείται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά κάθε χρόνο σε περίπου 240 χώρες του κόσμου. Τα μέλη της οργάνωσης αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, θεωρούν βάση της πίστης τους την Αγία Γραφή, υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν αποτελεί μέρος της Αγίας Τριάδας και ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά (ή Γιαχβέ). Σύμφωνα με την Εκκλησία, πρόκειται για μία αιρετική ομάδα, ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη.