Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Το εβραϊκό λόμπι έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για την εφαρμογή των σκοτεινών σχεδίων.

Βρήκαμε καινούριο τροπάριο τώρα…..κυνηγάμε τους ανύπαρκτους κερδοσκόπους.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝΤη στενή συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και της αμερικανικής κυβέρνησης για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ζήτησε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου από την Ουάσιγκτον. Τόσο στη χθεσινή του ομιλία στο Ιδρυμα Μπρούκινγκς με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Αλλαγής: Ελλάδα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», όσο και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον , ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα του κοινού σχεδίου για την πάταξη της κερδοσκοπίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόταν στην έδρα του ΔΝΤ όπου συζητούσε τις λεπτομέρειες της «τεχνικής βοήθειας» για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας.
Σήμερα, ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, η οικονομία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον αμερικανό πρόεδρο για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, που έχουν εκπονήσει από κοινού με τον κ. Σαρκοζί και την κυρία Μέρκελ, για τη μείωση των ασφαλίστρων που διεκδικούν οι τράπεζες (cds) όταν μια οικονομικά αδύναμη χώρα της ευρωζώνης καταφεύγει σε δανεισμό.

Στις χθεσινές συναντήσεις του ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι μια παρατεινόμενη κρίση του ευρώ με αφορμή την Ελλάδα θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα δεύτερο κύμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. «Ενα μικρό πρόβλημα θα μπορούσε να αποτελέσει θρυαλλίδα για την κατάρρευση ενός εύθραυστου συστήματος» είπε και υπενθύμισε ότι μετά το κραχ του 1929 ακολούθησε η ύφεση του 1937-1938.

Η οικονομία κυριάρχησε και κατά την 50λεπτη συνάντησή του με την κυρία Κλίντον, η οποία σε δηλώσεις της και με αφορμή τις εκλογές στο Ιράκ, είπε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να παίρνει πνευματικά δικαιώματα όποτε γίνονται εκλογές κάπου στον κόσμο, προκαλώντας το σχόλιο του κ. Παπανδρέου: «Ετσι θα μειώναμε και το έλλειμμά μας». Στις ερωταπαντήσεις που ακολούθησαν ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε και πάλι την ανάληψη πρωτοβουλίας κατά της κερδοσκοπίας στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ η κυρία Κλίντον τόνισε ότι ούτε η Ευρώπη ούτε η Ελλάδα έχουν ζητήσει τίποτε από τις ΗΠΑ και προσέθεσε: «Στηρίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας και πρωτοβουλία, και πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο του G20 θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες όχι μόνο για τη χώρα σας αλλά και για τη δική μας, όσον αφορά τους μηχανισμούς μετακίνησης κεφαλαίων που κινούνται πλέον με την ταχύτητα του ήχου,αν όχι του φωτός».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνησή του, επισημαίνοντας ότι «αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ξένοι παρατηρητές υποτιμούσαν την αποφασιστικότητα της Ελλάδας, τα δημοσιονομικά μας προβλήματα θα είχαν λυθεί». Παρά ταύτα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων, λέγοντας: «Η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει ότι τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και όσα θα ακολουθήσουν,χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.Οι χώρες δεν είναι σαν τις αγορές. Η κοινωνική αλλαγή δεν μπορεί να εξελιχθεί με τον τρόπο που λειτουργούν τα credit default swaps.Δεν μπορείς να κερδοσκοπήσεις με τις κοινωνικές δεσμεύσεις και τις πολιτικές ευθύνες».
Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο Μπρούκινγκς, στη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ προσέρχεται όχι μόνο με την ιδιότητα του έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και του ευρωπαίου ηγέτη. «Θα συζητήσουμε τον σημαντικό ρόλοτον οποίο οι ΗΠΑ πιστεύω ότι πρέπει να παίξουν, ώστε να εξασφαλίσουν ότι η Ελλάδα, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ισχυροί εταίροι σε μια υγιή σχέση» είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε, ότι όσο μικρή και αν είναι η Ελλάδα, μια παρατεινόμενη κρίση του ευρώ θα προκαλέσει ένα ντόμινο, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού και για άλλες χώρες με υψηλά ελλείμματα και θα προκαλέσει αστάθεια στις αγορές ομολόγων και νομισμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη και υπογράμμισε ότι ένα αδύναμο ευρώ σημαίνει ισχυρό δολάριο και κατ΄ επέκταση αύξηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

http://www.tovima.gr/