Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Δεν θέλουν την Ελλάδα ανεξάρτητη, αλλα εξαρτωμένη στα ξένα κεφάλαια. Την φοβούνται ακόμα και αποδυναμωμένη.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας λύνει το οικονομικό μας πρόβλημα
Μεταξύ των (στρατηγικών) ορυκτών που εν αφθονία (!) διαθέτει η χώρα μας ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται και το πετρέλαιο. Στο Αιγαίο και όχι μόνον. Το γιατί δεν το αντλούμε είναι, πραγματικά, μια πολύ… πονεμένη ιστορία που κυρίως αφορά στην «αιδήμονα» σιωπή των πολιτικών «μας» - παλαιών και νέων – επ’ αυτού. Αφορά όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις της Ελλάδος οι οποίες δεν είχαν το θάρρος να παραδεχθούν την ύπαρξι πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο (και όχι μόνο) και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία παίζεται και γι’ αυτόν τον εθνικό πλούτο μας. Σημειώνουμε ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ καθόσον επίσης παίζεται και για τα περίφημα κοιτάσματα ΟΣΜΙΟΥ στα Ιμια, θέματος επί του οποίου ο γράφων έχει αναλυτικώς αναφερθεί επανειλημμένως.
Από τετραετίας σε πλείστα όσα φύλλα της «Ελεύθερης Ωρας».Επί του θέματος «πετρέλαιο στο Αιγαίο» τώρα. Ηδη ελέχθη ότι υπάρχει άφθονο. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα»! Είναι ακόμη γνωστό ότι οι Γερμανοί, επί Κατοχής, είχαν χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τούς ενδιέφεραν οι (όποιες) πηγές ενεργείας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώσι του Χίτλερ οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφθασαν στα χέρια των Αμερικανών.

Με βάσι τις πληροφορίες και τους χάρτες που άρπαξαν οι Αμερικανοί από τους Γερμανούς – οι οποίοι είχαν διαπιστώσει την ύπαρξι τεραστίων ποσοτήτων «μαύρου χρυσού» στο Αιγαίο – αρχίζει το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξάνεται. Τα τελευταία έτη και με την βοήθεια ειδικών δορυφόρων φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι έχουν αποκτήσει επαρκή στοιχεία για την ύπαρξι μεγάλων ποσοτήτων του συγκεκριμένου στρατηγικού ορυκτού στο Ελληνικότατο αυτό Αρχιπέλαγος.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς, ενθυμούμαι, είχε (και αυτός) παραδεχθεί δημόσια σε τηλεοπτική του εμφάνισι στο τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» ότι, όντως, υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό τούτο το στρατηγικό ορυκτό ΜΑΣ στοιχείο δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας – σιώπησε πάντως για το όσμιο στα Ιμια που και αυτό συνιστά τεράστιο σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο χωρών.. Επί του θέματος ΟΣΜΙΟΥ επαναλαμβάνω έχω ξαναγράψει και θα επανέλθω σύντομα δια των στηλών της «ΕΩ».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα ερευνών των Αμερικανών, που εστηρίχθησαν σε δορυφορικές παρατηρήσεις είναι, πλέον, ΓΕΓΟΝΟΣ αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο ευρίσκονται ανατολικώς της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων (και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ιμια), αλλά και στην Φλώρινα. Και στην Ζάκυνθο.

Μια επίσημη δήλωσις του καθηγητού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαστεφάνου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από παλιά διέβλεπα ότι όπως και στην υπόθεσι των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο έτσι και στην υπόθεσι του ουρανίου, ίσως να μην εδόθησαν στην Ελλάδα τα πλήρη αποτελέσματα των γεωπολιτικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα οι Αμερικανοί ερευνητές…».

Ενα εύλογο ερώτημα είναι, φυσικά, το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο (και άλλα σημαντικότατα ορυκτά στοιχεία) σε τέτοιες ποσότητες; Σε τούτο απαντούν οι γεωλόγοι, λέγοντας ότι: Οσον αφορά στο πετρέλαιο είναι γνωστό ολόκληρο, σχεδόν, το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος, ήταν κάποτε μια απέραντη πεδιάδα (Αιγηίς) με πλούσια βλάστησι, η οποία, ακολούθως, κατεποντίσθη για να δημιουργηθεί στην θέσι της το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών μετεβλήθησαν, βαθμιαίως σε πετρέλαιο. Οσον αφορά στα σπάνια μέταλλα, εξηγείται και αυτό από την στιγμή που, ως γνωστόν: Καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί, μεταξύ άλλων, τις κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.

Καταλήγοντας ερωτούμε. Γιατί οι πολιτικοί «μας» άρχοντες διστάζουν να μιλήσουν στον Ελληνικό Λαό για το πετρέλαιό ΜΑΣ, αλλά και για τους άλλους ορυκτούς θησαυρούς της χώρας μας; Πολύ περισσότερο από την στιγμή που σήμερα η Πατρίδα μας δοκιμάζεται από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση και τα εγκλήματά τους στην οικονομία μας. Και αν δεν μίλησαν οι προηγούμενοι, γιατί, ο νυν πρωθυπουργός, ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν προχωρεί στην αξιοποίησι του ορυκτού, εθνικού, πλούτου μας, ώστε να λύσουμε τα ζέοντα, πλέον, οικονομικά μας ώστε να μην πνίγεται ο λαός μας με τα γνωστά επώδυνα, οικονομικά μέτρα;

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος