Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Κυρώσεις υπήρχαν για χρόνια και πριν τον πόλεμο


«Το αυριανό ολοκαύτωμα... Δεν ήταν ο Πούτιν που "εκβίασε την Ευρώπη", αλλά η Ευρώπη που εκβίασε τον Πούτιν!»

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Η οικονομική πανωλεθρία που ονειρεύτηκαν για την Ρωσία οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την... αφελή υποταγή των Ευρωπαίων ηγετών, μετατράπηκε σε ζωντανό εφιάλτη, για την ίδια την Ευρώπη.

Οι οικονομικές κυρώσεις έδωσαν το έναυσμα, για την οικονομική ανεξαρτησία πολλών κρατών (Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας κλπ.), απεμπλέκοντας τις οικονομίες τους, από την σύνδεση με το δολάριο και το ευρώ, χρησιμοποιώντας τα εθνικά τους νομίσματα, καθώς και από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT, μέσω ενός νέου συστήματος διακρατικών συναλλαγών.

Παράλληλα, προχωρούν και στην δημιουργία ενός νέου τραπεζικού συστήματος, που δεν θα επιτρέπει καμία παράνομη παρέμβαση, στις οικονομίες τους με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Ακόμα, αυτά τα κράτη θα μπορούν να αποπληρώνουν μέρος του εθνικού τους χρέους σε εθνικό νόμισμα.

Η αντεπίθεση της Ρωσίας και των συμμάχων της θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, όταν θα υλοποιηθεί η σύνδεση των εθνικών νομισμάτων με τον χρυσό και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας.

Οι κυρώσεις της Δύσης ξύπνησαν, επίσης, ανεξάρτητα κράτη, από το "δόγμα" της εκμετάλλευσης των περιουσιακών τους στοιχείων, προς όφελος της Αμερικανικής ή Ευρωπαϊκής οικονομίας. Οταν η ενέργεια ήταν υποχρεωτικό να αγοράζεται, διεθνώς, σε δολάρια ή ευρώ, ισχυροποιούσε αυτά τα νομίσματα, καθώς όλα τα κράτη έπρεπε να έχουν αποθέματα, σ΄αυτά τα νομίσματα, για να εξασφαλίσουν τις ανάγκες τους. Επομένως, τα αγόραζαν με αποτέλεσμα να ισχυροποιούνται οι τιμές τους.

Τώρα, η Ρωσία απαιτεί πληρωμή του εθνικού της πλούτου, στο δικό της εθνικό νόμισμα, πετυχαίνοντας την ισχυροποίηση του και την ανταλλακτική του δυνατότητα.

Ας μην κλαίγεται η Ευρώπη, για τον ¨δικτάτορα Πούτιν", που αντέδρασε στις ΔΙΚΕΣ της κυρώσεις, κλείνοντας ΠΡΩΤΗ την στρόφιγγα του φυσικού αερίου, από τον "Βόρειο Αγωγό 2", κατ΄εντολήν των ΗΠΑ! Δεν ήταν ο Πούτιν που "εκβίασε την Ευρώπη", αλλά η Ευρώπη που εκβίασε τον Πούτιν!

Ηταν η Ευρώπη, που δέσμευσε τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας και την απέκλεισε από τις διατραπεζικές συναλλαγές, μέσω SWIFT και τώρα αναρωτιέται, δήθεν ανήξερα, γιατί η Ρωσία ζητάει ρούβλια!😂😂😂

Φυσικά, αυτοί που θα υποφέρουν, από τις επιπτώσεις των επιλογών των αρχόντων τους, δεν είναι οι ίδιοι οι άρχοντες, που έχουν εξασφαλίσει περιουσίες, μισθούς και θέσεις εξουσίας, αλλά οι λαοί της Ευρώπης, κυρίως, που υπνωτισμένοι, από κάθε μπουρδολογία και διαστρέβλωση της λογικής, υποβαστάζουν τους δυνάστες τους.

Η απάθεια, η υποταγή, ο κομματισμός, ο καταναλωτισμός και ο ωχαδελφισμός θα γίνουν το αυριανό ολοκαύτωμα, που προετοίμασαν, για μας, οι "φίλοι" μας της Δύσης.

http://www.press-gr.com/2022/03/blog-post_700.html