Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των βιοόπλων


 Σύμφωνα με τον Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων του RCBZ, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλοκάρουν έρευνες σε αυτόν τον τομέα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των βιοόπλων

© Φωτογραφία: Alexey Ivanov, εμπορικό κέντρο Zvezda

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου βιολογικών όπλων. Ο Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ, μίλησε σχετικά σε μια άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σύμβαση του 1972 για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινών Όπλων του 1972 είναι το κύριο διεθνές έγγραφο στον τομέα του ελέγχου των βιοόπλων.


Ταυτόχρονα, σε αντίθεση, ας πούμε, με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, δεν διαθέτει ούτε μόνιμο εποπτικό όργανο ούτε σαφή μηχανισμό επαλήθευσης της συμμόρφωσης.


Specialists of the RKHBZ Military Academy

«Η Ρωσική Ομοσπονδία καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για τη δημιουργία ενός νομικά δεσμευτικού μηχανισμού για τον έλεγχο του BTWC, αλλά αυτή η πρωτοβουλία μπλοκάρεται σταθερά από τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερα από 20 χρόνια», σημείωσε ο Kirillov.


Επίσης, ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν το στρατιωτικό-βιολογικό δυναμικό τους, χρησιμοποιώντας κενά στη νομοθεσία. https://tvzvezda.ru/