Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ποιά Ε.Ε...οι Η.Π.Α δίνει εντολές

Ο πρόεδρος της κρατικής Δούμα,  Σεργκέι Ναρούσκιν, δήλωσε ότι η Γαλλία δεν παρέδωσε τα ρωσικά «Μιστράλ», λόγω τελεσιγράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αναφέρει  η ‘Ροσιίσκαγια Γκαζέτα’.
Ο Σεργκέι Ναρούσκιν συναντήθηκε με Γάλλους βουλευτές και η συζήτηση έγινε για την καθυστέρηση της παράδοσης των ελικοπτεροφόρων πλοίων τύπου «Μιστράλ».
Ο πρόεδρος της κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν αποκλείει ότι στις ΗΠΑ πανηγυρίζουν για τη νίκη αυτή, σε συνδυασμό με τη μείωση των επαφών μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας.
Σημείωσε, ακόμη, ότι ο αναγκαστικός περιορισμός της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι επιζήμιος τόσο για τη Γαλλία, όσο και τη Ρωσία.
«Και, ίσως, άλλοι χαίρονται ή να πανηγυρίζουν για τη νίκη, τόσο στα διοικητικά γραφεία της Ουάσιγκτον, όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά οι Γάλλοι και οι Ρώσοι έχουν αυτή τη ζημιά», είπε ο Ναρούσκιν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμα, «οι καθυστερήσεις στην παράδοση των «Μιστράλ» είναι αποτέλεσμα πίεσης και αυτό ήταν  ένα ακόμη τελεσίγραφο από τις αρχές των ΗΠΑ».
Το πρώτο ελικοπτεροφόρο έπρεπε να παραδοθεί από τη Γαλλία στη Ρωσία στα τέλη του 2014, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Ταυτόχρονα η γαλλική πλευρά σημείωσε ότι για την παράδοσή του θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της Ουκρανίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αμφισβητεί τις πιθανότητες να λάβει τα «μιστράλ» και ο πρόεδρος της «Ενωμένης Ναυπηγικής Επιχείρησης» ανακοίνωσε την ετοιμότητα να χτίσει η Ρωσία, ένα τύπου ‘μιστράλ’ πλοίο, σημειώνει το δημοσίευμα.