Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πλαστές πληροφορίες για ''να ξεπλυθούν οι Η.Π.Α''...Η Μόσχα απελευθερωτής της Συρίας

Μόσχα: Δεν συμφωνήσαμε με ΗΠΑ για Άσαντ
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η πληροφορία που δημοσίευσε η αραβική εφημερίδα al-Hayat, που έχει έδρα το Λονδίνο, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει για το μέλλον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δεν είναι αλήθεια.
Η εφημερίδα ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχει πει σε πολλές αραβικές χώρες πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε ανεπίσημη συμφωνία για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Συρία, περιλαμβανομένης της αναχώρησης του Άσαντ για μια άλλη χώρα σε ένα στάδιο που δεν προσδιορίζεται.
 
“Η Al-Hayat δημοσίευσε πληροφορίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. “Αυτό που διαφοροποιεί τη Ρωσία από άλλα έθνη είναι ότι δεν συζητά θέματα αυτοδιάθεσης τρίτων χωρών μέσω διπλωματικών ή άλλων διόδων”, πρόσθεσε. Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα πως ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι διαδραμάτισαν άμεσο ρόλο στον σχεδιασμό της επιχείρησης για την απελευθέρωση της συριακής πόλης Παλμύρα από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
 
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά περίπου 500 εξόδους, πλήττοντας περισσότερους από 2.000 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Παλμύρας στο διάστημα 7-27 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.