Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν ακροβολιστεί σε περιοχές του Χαλεπίου

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι: Spetsnaz και Κούρδοι εναντίον al-Nusra και τουρκικών ειδικών δυνάμεων (φωτό, vid)
Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη στο Χαλέπι όπου ρωσικές ειδικές δυνάμεις και ο συριακός Στρατός έχουν προστρέξει σε βοήθεια των Κούρδων YPG στη Sheikh Maksoud.
Oι Κούρδοι αντιμετωπίζουν 1500 ισλαμιστές της al-Nusra ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και τουρκικές ειδικές δυνάμειςΕπιπλέον, νέες δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν νέα αεροπορική βάση της Ρωσίας με επιθετικά ελικόπτερα Mi-28, Ka-52 στην Συρία .
 
Όπως σας ενημερώσαμε χτες η Τουρκία έστειλε 100 μέλη των ειδικών δυνάμεών της στην Ιντλίμπ μέσω του συνοριακού περάσματος Bab Al- Hawa για να προετοιμάσουν την αντεπίθεση στο Χαλέπι. (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
Σε φωτογραφίες θα δείτε ρωσικές ειδικές δυνάμεις να έχουν ακροβολιστεί σε περιοχές του Χαλεπίου μαζί με ελεύθερους σκοπευτές της Al-Fatemioun.
 
Συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Shayrat, ανατολική Χομς, έχουν μεταφερθεί 3 Mi-28, 4 Ka-52 και 3 Mi-24/35 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα Su-25 θα επιστρέψουν στη Συρία μετά την αναβάθμισή τους με Vitebsk-25 και SOLT-25.
 
Τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις των ισλαμιστών στις πόλεις Al-Eiss, Saraqeb, Atareb, Zurbeh, ICARDA σε Ιντλίμπ και Χαλέπι.
 
Στο ανατολικό Χαλέπι αναπτύχθηκαν ξανά οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" για να ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση για την ολοκληρωτική επικράτηση σε Al-Bab Plateau και Deir Hafer.
 
Το ένα σκέλος της μεγάλης αντεπίθεσης ξεκίνησε στην περιοχή Handarat στο βόρειο Χαλέπι όπου μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές της al-Nusra και FSA οι δυνάμεις NDF και Liwaa Al-Quds μπήκαν στον προσφυγικό καταυλισμό.
 
Στην Deir Ezzor διεξάγονται επίσης σφοδρές μάχες κοντά στην δυτική πλευρά του Ευφράτη στην βιομηχανική περιοχή Hayy Al-Sina’a. Το ISIS επιτέθηκε αρχικά με VBIED και έπειτα προσπάθησε να "τρυπήσει" τις αμυντικές γραμμές του συριακού Στρατού.
 
Οι μάχες κράτησαν έξι ώρες και το ISIS έχασε περίπου 40 ισλαμιστές συμπεριλαμβανομένου και του διοικητή του,Yahya Al-Ansari.
 
Το ISIS εξαπέλυσε ανεπιτυχώς μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση και στην ανατολική Δαμασκό κοντά στην πόλη Al-Dumayr.
 
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές 70 ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε 48 ώρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
 
Η συριακή Αεροπορία σφυροκοπά θέσεις της Jabhat Al-Nusra στην Ιντλίμπ κοντά στο χωριό Kansafreh και στην ανατολική Δαμασκό όπου κατέστρεψε το αρχηγείο του ISIS στο χωριό Tal Dakwah.
 
Μόνο στην ανατολική Χάμα Ρωσική και Συριακή Αεροπορία έχουν εξαπολύσει 30 επιδρομές εναντίον στόχων του ISIS στα χωριά Abu Hanaya και ‘Aqayrbat.