Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

To κλειδί του πολέμου αποκάλυψε ο Πατριάρχης, η Ρωσία είναι η «δύναμη που συγκρατεί τον ερχομό του Αντίχριστου στον κόσμο»


 Για Αποκαλυπτική Εποχή μίλησε σήμερα ο Πατριάρχης Κύριλλος. 

Σκιαγράφησε μια πάλη με Αντίχριστο που εκπροσωπούν όλες οι δυνάμεις που εναντιώνονται στη Ρωσία και κατ΄επέκταση στην Ορθόδοξη πίστη που είναι η μόνη δύναμη ν΄αναστείλει την έλευση του Αντιχρίστου!


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μιλώντας για τα αντιρωσικά αισθήματα στον κόσμο, υπενθύμισε το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης (Αποκάλυψη), σημειώνοντας ότι η «δύναμη που συγκρατεί τον ερχομό του Αντίχριστου στον κόσμο» που αναφέρεται σε αυτό είναι «η Ορθόδοξη πίστη» και οι «ευσεβείς άνθρωποι όλων των εποχών και όλων των λαών».

“Και γιατί ξεσηκώθηκαν εξωτερικές δυνάμεις στη ρωσική γη έτσι; Γιατί επιδιώκουν να την καταστρέψουν, να τη διαιρέσουν, να βάλουν τον αδελφό εναντίον του αδελφού; Στην Αποκάλυψη αναφέρεται μια συγκεκριμένη δύναμη που εμποδίζει τον ερχομό του Αντίχριστου “κάποιοι νόμιζαν ότι μιλούσαμε για το ρωμαϊκό κράτος, το οποίο, ακόμη και ειδωλολατρικό, εξακολουθούσε να διατηρεί μια ορισμένη τάξη. Κάποιοι πίστευαν ότι αυτή ήταν η εκκλησία που πορεύεται σωστά. Η εκκλησία εμποδίζει να χάνουν οι άνθρωποι τον προσανατολισμό της ζωής τους. Αλλά είναι και όλος ο ευσεβής λαός όλων των εποχών και όλων των λαών. Αυτή είναι η Ορθόδοξη πίστη που ζει και ενεργεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτή είναι η δύναμη που συγκρατεί», είπε ο Πατριάρχης μετά τη λειτουργία στην Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Πατριάρχης σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «σε αυτή τη δύναμη στρέφονται σήμερα όλα τα αιχμηρά βέλη όλων εκείνων που επιδιώκουν να εκκοσμικεύσουν την εκκλησία, να τη διχάσουν και να την απομακρύνουν από τον λαό».


Έκανε αναλογίες μεταξύ της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης και του βιβλίου της Καινής Διαθήκης «Οι Αποκαλύψεις του Ιωάννη του Ευαγγελιστή», γνωστό και ως Αποκάλυψη.


Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας συνέδεσε τις επιθέσεις στη Ρωσία και την Ορθοδοξία με την επιθυμία να υπερνικηθεί «η μόνη δύναμη που εμποδίζει τον ερχομό του Αντίχριστου στον κόσμο». Τέτοια δύναμη αποκάλεσε την Ορθόδοξη πίστη και «τον ευσεβή λαό».

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι η Ορθόδοξη πίστη «αναστέλλει τον ερχομό του Αντίχριστου στον κόσμο»


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, μετά τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που εορτάζεται στις 7 Απριλίου σύμφωνα με το ημερολόγιο της Ρωσίας, και έθιξε το θέμα των αντιρωσικών συναισθημάτων στον κόσμο. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ROC) συνέδεσε αυτά τα γεγονότα με το κείμενο του τελευταίου βιβλίου της Καινής Διαθήκης, της Αποκάλυψης.

Τόνισε:

“Σήμερα, η λέξη “ανεξαρτησία” χρησιμοποιείται συχνά σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί οι περισσότερες χώρες του κόσμου βρίσκονται τώρα υπό την κολοσσιαία επιρροή μιας δύναμης, η οποία σήμερα, δυστυχώς, αντιτίθεται στη δύναμη του λαού μας. Πρέπει να είμαστε και πολύ δυνατοί. Όταν λέω «εμείς», εννοώ πρώτα απ’ όλα τις Ένοπλες Δυνάμεις – αλλά όχι μόνο. ​​Όλος ο λαός μας σήμερα πρέπει να ξυπνήσει, να αφυπνιστεί, να καταλάβει ότι ήρθε μια ιδιαίτερη στιγμή, από την οποία μπορεί να εξαρτηθεί η ιστορική μοίρα του λαού μας.

Γι’ αυτό σήμερα τέλεσα τη Θεία Λειτουργία ακριβώς εδώ, σε αυτήν την εκκλησία, για να συναντηθώ πρώτα απ’ όλα με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεών μας, να τους απευθυνθώ και μέσω αυτών σε ολόκληρο τον στρατό μας, στο ναυτικό, σε όλους τους υπερασπιστές της Πατρίδας, ώστε να αντιληφθούν την ιστορική σημασία της στιγμής που διανύουμε.»


dimpenews.com