Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΗΠΑ: Γυναίκα υποχρεώθηκε να εμβολιαστεί και πέθανε από σπάνια εγκεφαλική διαταραχή CJD – Ξεσπά ο σύζυγός της


Γιατροί της έλεγαν... να δει ψυχίατρο!
Την τελευταία της πνοή άφησε η 60χρονη γυναίκα από το Μιζούρι, Jennifer Deason Sprague, η οποία είχε εμβολιαστεί λίγους μήνες πριν κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer.

Η Jennifer πέθανε από τη νόσο Creutzfeldt-Jakob (CJD), μια θανατηφόρα εκφυλιστική διαταραχή του εγκεφάλου .

Σε συνέντευξη στο The Defender , ο Richard Sprague είπε ότι η σύζυγός του έλαβε την πρώτη δόση Pfizer στις 29 Αυγούστου 2021 και την δεύτερη δόση της στις 21 Σεπτεμβρίου 2021.


Αν και παρέμεινε ανεμβολίαστος, ο Sprague είπε ότι η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο επειδή εργαζόταν για την Perkins Restaurant Corporation, το οποία απαιτούσε από τους υπαλλήλους να κάνουν το εμβόλιο.


Τέσσερις ημέρες μετά την δεύτερη δόση, η Τζένιφερ βίωσε το πρώτο επεισόδιο ενός «ξαφνικού παράξενου γεγονότος που δεν μπορούσε να εξηγήσει», ενώ εκείνη και ο σύζυγός της βρίσκονταν έξω για δείπνο.

Ο Sprague είπε:

«Μόλις είχαμε τελειώσει το γεύμα μας! Μονομιάς, είπε: «Κάτι δεν πάει καλά. Σε παρακαλώ πήγαινέ με σπίτι τώρα. Δεν ξέρω τι είναι και δεν μπορώ να το εξηγήσω». Πήγαμε κατευθείαν σπίτι».

Την επόμενη εβδομάδα η Τζένιφερ τηλεφώνησε στον γιατρό της και ρώτησε αν το επεισόδιο που βίωσε μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο για τον COVID.

«Ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι αν έφταιγε το εμβόλιο, θα το γνώριζε μετά από μερικές ώρες, όχι μερικές μέρες», είπε ο Sprague.


Η Τζένιφερ άρχισε να έχει περισσότερα επεισόδια και το αριστερό της χέρι και η πλευρά άρχισαν να τρέμουν. Στις 13 Οκτωβρίου 2021, η Τζένιφερ επέστρεψε στον γιατρό, ο οποίος της συνταγογράφησε το Xanax για το άγχος.

Τις επόμενες εβδομάδες, τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν και η αριστερή της πλευρά άρχισε να αισθάνεται πιο βαριά από την δεξιά πλευρά, είπε ο Sprague. Αυτό συνεχίστηκε όλο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ο γιατρός της Τζένιφερ της έδωσε εντολή να συνεχίζει να λαμβάνει Xanax γιατί νόμιζε ότι έφταιγε το άγχος.


Η Τζένιφερ βίωσε ένα άλλο επεισόδιο «γεγονότων που δεν μπορούσε να εξηγήσει» στις 24 Δεκεμβρίου 2021, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν χειρότερα, είπε ο Sprague. Είπε σε όλους ότι έπρεπε να πάνε σπίτι και ζήτησε συγγνώμη.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, ο Sprague πήγε την σύζυγό του σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί την κοίταξαν για άγχος και της συνέστησαν χάπια που μπορούσε να πάρει για να «ξεπεράσει τα συμπτώματα την νύχτα». Οι γιατροί δεν είδαν τίποτα περίεργο, είπε ο Sprague. Το επόμενο πρωί, η Jennifer πήγε στη δουλειά στο Perkins, καθώς όλοι οι υπάλληλοι έπρεπε να εργαστούν την ημέρα των Χριστουγέννων. Αλλά στις 10 το πρωί, πήραν τηλέφωνο τον Ρίτσαρντ για να πάρει τη γυναίκα του.

«Είχε ένα πολύ άσχημο επεισόδιο στην δουλειά», εξήγησε ο Sprague. «Δεν μπορούσε να κρατήσει έναν δίσκο ή να βάλει καφέ». Ο Sprague έψαξε και βρήκε άλλον γιατρό. Στο ραντεβού της Jennifer στις 5 Ιανουαρίου, ο γιατρός είπε ότι έπαιρνε υπερβολική φαρμακευτική αγωγή.


Η επόμενη παρακολούθηση είχε προγραμματιστεί για τις 10 Φεβρουαρίου, αλλά ο Sprague πήγε την Jennifer πίσω στον γιατρό στα τέλη Ιανουαρίου, επειδή τα συμπτώματά της έγιναν πιο σοβαρά.

Ο Sprague εξήγησε:

«Δυσκολευόταν να ντυθεί. Της έπαιρνε δύο ώρες για να συγκεντρωθεί το πρωί και η ομίχλη του εγκεφάλου της ήταν κακή. Έχανε τις σκέψεις της».

«Όταν πήγα την Τζένιφερ πίσω στο γιατρό, την έριξαν μια ματιά και ήξεραν πλέον ότι κάτι συνέβαινε», είπε ο Σπραγκ. Οι γιατροί έκαναν εξετάσεις αίματος και μαγνητική τομογραφία, αλλά τα αποτελέσματα έδειχναν φυσιολογικά.

«Σύστησαν έναν νευρολόγο και έναν ψυχίατρο για να δουν αν ήταν κάτι το ψυχολογικό, κάτι που τρόμαξε την Jennifer επειδή ήξερε ότι δεν ήταν τρελή», είπε ο Sprague.

Ο Sprague συνέχισε:

«Η Τζένιφερ πήγε πίσω στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν αμέσως μια άλλη μαγνητική τομογραφία και την εισήγαγαν γύρω στις 30 Ιανουαρίου». Εκείνη την εποχή, η Jennifer μπορούσε ακόμα να κάθεται και να περπατά ανεξάρτητα. Η νευρολόγος είχε διαβάσει τη μαγνητική τομογραφία και είδε μια σημαντική αλλαγή στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου της.

Οι γιατροί έκαναν περισσότερες σαρώσεις του εγκεφάλου και ολόκληρου του σώματος της Τζένιφερ για να αποκλείσουν λοιμώξεις και καρκίνο. «Είπαν ότι ήταν μια 60χρονη στο σώμα μιας 40χρονης», είπε ο Sprague.

«Ήταν ομιχλωμένη, περνούσε δύσκολα, έβλεπε φίδια στον τοίχο – σαν να είχε άνοια -», είπε ο σύζυγός της.

Τελικά οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η Jennifer είχε CJD (γνωστή ως υποξεία σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια ή νευρογνωστική διαταραχή λόγω της πραϊονικής νόσου, είναι μια θανατηφόρα εκφυλιστική εγκεφαλική διαταραχή). Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Microbiology & Infectious Diseases βρήκε μια πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου COVID της Pfizer και της εν λόγω νόσου στους ανθρώπους.

«Τις τελευταίες της μέρες, ήταν σχεδόν σε ολικό κώμα», είπε ο Sprague. «Αν και μερικές φορές προσπαθούσε να με μιλήσει ή να με φιλήσει».

Ο Sprague είπε:

«Ο εγκέφαλός σου απλώς εξαφανίζεται. Είναι τρελό. Είσαι σε αυτό το τέλειο υγιές σώμα και ο εγκέφαλός σου πεθαίνει μέσα σε λίγους μήνες».

Η Τζένιφερ πέθανε στις 12:47 μ.μ. στις 21 Φεβρουαρίου.