Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Κερδισμένη η Τουρκία απο την ουδετερότητα της



Η Τουρκία ιδρύει αεροπορική εταιρεία αποκλειστικά για μεταφορά Ρώσων τουριστών 

Οι τουρκικές αρχές ενέκριναν έναν «οδικό χάρτη» τριών σταδίων για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών, η χώρα  των οποίων βρίσκεται υπό κυρώσεων, με το σχεδιασμό της ίδρυσης  μιας νέας αεροπορικής εταιρείας για ναυλωμένες μεταφορές σε θέρετρα (charters).

Αυτό ανέφερε το Interfax-Ukraine επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Sabah .

«Η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας οδήγησε σε προβλήματα στον τουριστικό τομέα της Τουρκίας, καθώς και οι δύο αγορές ήταν πολύ σημαντικές για τις επιχειρήσεις.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών ενέκριναν έναν οδικό χάρτη τριών σταδίων για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας αεροπορικής εταιρείας στο εγγύς μέλλον», ανέφερε η εφημερίδα.

Η αεροπορική εταιρεία θα εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αττάλειας. Τα αεροπλάνα θα πετούν μόνο μεταξύ ρωσικών πόλεων και θέρετρων στην Τουρκία.

«Χάρη σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία, θα είναι δυνατό να προσελκύσει επιπλέον ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες», γράφει η εφημερίδα.

Επιπλέον, η Turkish Airlines έχει συμφωνήσει με τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία να τους παρέχει μπλοκ θέσεων στις πτήσεις.

«Σύμφωνα με τις αρχές, λαμβάνοντας υπόψη τις πτήσεις της Pegasus Airlines, ορισμένες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και τμήματα θέσεων προς την Τουρκία θα μπορούν να προσελκύσουν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τη Ρωσία», όπως σημειώνεται.

Ως μέρος του οδικού χάρτη, οι αρχές συζητούν ένα δάνειο 300 εκατομμυρίων δολαρίων στις ANEX Tour, Pegas Touristik και Coral Travel για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος