Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Δραματική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις ΜΕΘ


Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ λόγω επιπλοκών της Covid-19.

Ενώ πριν από ελάχιστους μήνες το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών που νοσηλεύονταν στις  Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτανε μετά βίας το 15% - 20% και στις 17 Μαρτίου είχε ανέβει στο 36%, πλέον, και χωρίς να έχει τελειώσει ο μήνας, έχει ξεπεράσει το 40% και βρίσκεται στο 41,13%.

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 «ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 355 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 209 (58.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (41.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.459 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 457 (ημερήσια μεταβολή -3.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα οποία παρουσιάζουν αξιοσημείωτη σταθερότητα τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν αυτό που πλέον πρέπει να είναι προφανές σε όλους. Ότι για τους εμβολιασμένους και τους πολίτες που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, το αν θα καταλήξουν στην εντατική ενός νοσοκομείου σχεδόν ισοδυναμεί πλέον με το στρίψιμο ενός νομίσματος.


Σημαίνει επίσης ότι οι πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν τον τελευταίο χρόνο έχουν μόνο οριακά περισσότερη προστασία –αν την έχουν και αυτή- σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.


Τέλος, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πόσο αχρείαστα είναι τα μέτρα περιορισμού και, ακόμη περισσότερο, η περιστολή των δικαιωμάτων, εργασιακών και άλλων (καθεστώς αναστολής Υγειονομικών κλπ) , των εκατομμυρίων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν στοχοποιηθεί .

Τα στοιχεία, οι επίσημοι πίνακες δεδομένων και τα γραφικά  καταγράφουν με καθαρότητα την ευρύτερη εικόνα. Η εμμονική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των αρμοδίων κρατικών αλλά και θεσμικών επιστημονικών φορέων έχει πλέον απολέσει, εκ των πραγμάτων, την όποια  έστω αξιοπιστία διέθετε στα πρώτα στάδια της Πανδημίας. 

Αυτό το πολιτικά ανώριμο και ταυτόχρονα επικίνδυνο παιγνίδι διχασμού της κοινωνίας και διαχωρισμού των πολιτών σε στρατόπεδα οδηγεί αναπόφευκτα σε κοινωνικές αναμετρήσεις οι οποίες θα εκφραστούν πολιτικά και άρα θα μεταφραστούν σε αχρείαστες παραταξιακές διαμάχες. Βρισκόμαστε σε περίοδο ευρύτερων ανακατατάξεων με προοπτικές ευρύτερης αποσταθεροποίησης λόγω των τεκτονικών επιπτώσεων από τον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Ας σκεφτούν ωριμότερα και αποτελεσματικότερα αυτοί που επιμένουν στην διατήρηση συνθηκών διαχωρισμού των πολιτών σε πειθαρχημένους εμβολιασμένους και απείθαρχους ανεμβολίαστους. Επιστημονικά η υπόθεση έχει κριθεί και το αποδεικνύουν τα στοιχεία. Πολιτικά ο διχασμός οδηγεί μόνον σε προβλήματα. 

https://www.zougla.gr/greece/article/dramatiki-afksisi-tou-posostou-emvoliasmenon-stis-me8