Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ψηφοφορία στον ΟΗΕ: Οι χώρες με το 75% του πληθυσμού του πλανήτη στήριξαν ή αρνήθηκαν να ψηφίσουν κατά της Ρωσίας!


 Η πραγματική εικόνα της ψηφοφορίας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μια «μαγική εικόνα» για την οποία πανηγυρίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Ελλάδα ως «διπλωματική κατραπακιά» στην Ρωσία αποτυπώθηκε στον ΟΗΕ, καθώς  «αποπέμφθηκε η Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ» (με τις ψήφους χωρών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Τουρκίας, του Αφγανιστάν των Ταλιμπάν, δηλαδή χωρών με… «βαθιά προσήλωση» στα ανθρώπινα δικαιώματα), αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το παρουσιάζουν οι κυβερνητικοί

Ανεξάρτητα αν είναι εντελώς συμβολικό και ανώδυνο πολιτικά, έχει σημασία να αναλύσουμε τι σημαίνει αυτό σε επίπεδο πληθυσμού:

Και αυτό γιατί οι 78 χώρες που καταψήφισαν ή απείχαν από την ψηφοφορία που έγινε κατόπιν της πρότασης του ουκρανικού καθεστώτος αποτελούν σχεδόν τα… 3/4 του παγκόσμιου πληθυσμού!

Καταψήφισαν καθαρά την πρόταση του Κιέβου χώρες που αντιπροσωπεύουν  το 1/3 του πληθυσμού των 7,2 δισ. ανθρώπων του πλανήτη (Ρωσία, όλες οι χώρες του CSTO, Κίνα, Ιράν, Βιετνάμ, όλες οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής) και άλλες 58 χώρες που αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού του πλανήτη (Ινδία, Βραζιλία, Πακιστάν, Αίγυπτος, και ΟΛΕΣ οι λοιπές αραβικές χώρες, Ινδονησία κλπ.), αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την πρόταση του Κιέβου!

Και άρνηση καταψήφισης, είναι ουσιαστικά αρνητική ψήφος, το ξέρουν καλά όλοι οι διπλωμάτες.

Αυτοί που ψήφισαν «υπέρ», εκτός του Κιέβου ήταν η ΕΕ, οι χώρες του ΝΑΤΟ, η Αυστραλία και ο Καναδάς που αντιπροσωπεύουν μόλις κάτι παραπάνω από το 12% του πληθυσμού του πλανήτη (900 εκατ. πληθυσμός) και οι δορυφόροι τους (Αϊτή, Ονδούρα, Γρενάδα και λοιπές λατινοαμερικανικές μπανανίες, Λιχτενστάιν (το μεγαλύτερο πλυντήριο «μαύρου» χρήματος του πλανήτη), Ναούρου, Σεϋχέλλες, Τόνγκα, Άγιος Δομίνικος κλπ.

Συνολικά είναι πολύ λιγότεροι από το 1/3 του πληθυσμού του πλανήτη είναι κάπου το 1/4, των 7,2 δισ. κατοίκων.

Η μοναδική ψήφος που κάποιοι θα περίμεναν τουλάχιστον αποχή, ήταν από την Σερβία, η οποία προφανώς νιώθει την ανάγκη να ισορροπήσει επί «ξηρού ακμής».

Αλλά η ουσία δεν αλλάζει: Οι χώρες που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του πληθυσμού του πλανήτη, αλλά και το 50% των οικονομιών του, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία κλπ. καταψήφισαν ή δεν υπερψήφισαν την πρόταση της Ουκρανίας!

Αυτό έχει σημασία να το λαμβάνουμε υπ’όψιν όταν ακούμε τα φιλοκυβερνητικά και (υστερικά) αντιρωσικά ΜΜΕ στην Ελλάδα να αναφέρονται ψευδώς (ως συνήθως) για την «καταδίκη της Ρωσίας από την διεθνής κοινότητα».

Όπου βασικά «διεθνής κοινότητα» είναι οι χώρες που αντιπροσωπεύουν βασικά μόλις το 12% του πληθυσμού του πλανήτη. Και απλά σημειώνουμε: Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία, οι ιστορικοί εχθροί των Ελλήνων, ψήφισαν υπέρ…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/psifoforia-ston-oie-oi-xores-me-to-75-tou-plithysmou-tou-planiti-stiriksan-i-arnithikan-na-psifisoun-kata-tis-rosias/