Τρίτη 5 Απριλίου 2022

"Βγείτε με τα χέρια ψηλά": Μαζικές παραδόσεις Ουκρανών - Σκληρός θάνατος μελών του Αζόφ από 2S4 Tyulpan Ρ. Καντίροφ: «Το κυνήγι στο Azovstal έχει αρχίσει»


Μαζικές παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτών σημειώνονται στην Μαριούπολη μετά την διάλυση του 503ου Τάγματος Πεζοναυτών.

Νέα βίντεο ήρθαν στην δημοσιότητα με ουκρανούς στρατιώτες να παραδίδονται στην περιοχή του λιμανιού, καθώς και στις περιοχές που γειτνιάζουν με το έδαφος του εργοστασίου Azovstal.

Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται στην Μαριούπολη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 40 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν στην αριστερή όχθη της Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανοί βρήκαν με τα χέρια ψηλά από ένα κτίριο που βρίσκονται στην περιοχή του νηπιαγωγείου Νο. 91 στην οδό Lomizova. Αυτός ο δρόμος γειτνιάζει με το Azovstal, όπου βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες μαχητές της ομάδας Azov.


Στο βίντεο με έχει αγγλικούς υπότιτλους ακούγεται ο Ρώσος Διοικητής να λέει:


“Ένα λεωφορείο θα έρθει τώρα και θα τους παραλάβει. Φοβούνται περισσότερο τους δικούς τους παρά εμάς. Αν ο Δεξιός Τομέας είναι εδώ θα τους σκότωνε”

Ενώ ένας ακόμη Ρώσος σημειώνει:

“Είστε αιχμάλωτοι των δυνάμεων της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Συμπεριφερθείτε όπως οι αιχμάλωτοι. Απαντήστε στις ερωτήσεις που θα σας κάνουμε”.

Δείτε βίντεο με την παράδοση των ουκρανικών δυνάμεων
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:20
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:20

Σκληρή εκκαθάριση μελών του Αζόφ με όλμο 240 mm 2S4 Tyulpan

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, μια ομάδα δυνάμεων του Αζόφ βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή του Azovstal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Αζόφ εντοπίστηκε από ρωσικό drone. Στην συνέχεια οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για την “εκκαθάριση” της μονάδας αυτής αυτοκινούμενο όλμο 240 mm 2S4 Tyulpan.


Πρόκειται για τα φονικότερα μέσα πυροβολικού καθώς είναι ο βαρύτερος όλμος που βρίσκεται σε υπηρεσία στον κόσμο.

Έχει εμβέλεια με απλά πυρομαχικά (βάρους 130κιλών) 10χλμ. και 20 χλμ με πυρομαχικά εκτεταμένης εμβέλειας.

Ρωσικά άρματα μάχης, αυτοκινούμενο πυροβολικό 2S3 Akatsiya βάλει ακόμη και τώρα εναντίον θέσεων του Αζόφ στο λιμάνι της Μαριούπολης.

Δείτε βίντεο


Ρ. Καντίροφ: «Το κυνήγι έχει αρχίσει»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, κανένα από τα μέλη του Αζόφ δεν θα εγκαταλείψει το έδαφος της Μαριούπολης ζωντανός.

O επικεφαλής της Τσετσενίας ανακοίνωσε ότι οι τσετσενικές ειδικές μονάδες έχουν προχωρήσει στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη.


Σύμφωνα με τον Καντίροφ, όσοι μαχητές εισήλθαν στο έδαφος του εργοστασίου για να εκκαθαρίσουν τις δυνάμεις του Αζόφ έχουν πλούσια εμπειρία σε ειδικές επιχειρήσεις εξάλειψης διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων.
Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι «το κυνήγι έχει αρχίσει».

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές στη Μαριούπολη λένε ότι, ίσως, το πυροβολικό και συστήματα ΠΕΠ MLRS όπως το TOS-1 θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη του Αζόφ στο Azovstal, ώστε να μην εκτεθεί το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό σε πρόσθετο κίνδυνο.

Δείτε βίντεο από τις μάχες
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:45
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:57
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:55

 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:44

 https://warnews247.gr/vgeite-me-ta-cheria-psila-mazikes-paradoseis-oukranon-skliros-thanatos-melon-tou-azof-apo-2s4-tyulpan/

Image