Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Άραγε πόσοι ρώσοι σκοτώθηκαν απο τις ελληνικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία; Για να μην εκπλαγούν κάποιοι με τα 12 Mach ενός Kinzhal !!!



Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν εικονικά Σούδα και Αλεξ/πολη!
Ρωσικά μαχητικά MiG-31K, υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 οπλισμένα με πολυηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal και επίσης στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-142ΜΖ “Bear” με πυραύλους cruise Kalibr, πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές της αμερικανικής βάσης της Σούδας στην Κρήτη, του ναυστάθμου της Αλεξανδρούπολης, του γαλλικού αεροπλανοφόρου R61 “Charles de Gaulle” που συμμετείχε στην άσκηση «Ηνίοχος 22» της ΠΑ και αμερικανικών πλοίων!

Στις εικονικές προσβολές συμμετείχαν και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, Il-38. Τα ρωσικά μαχητικά συνοδευόντουσαν από τέσσερα Su-35

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα από την ρωσική βάση του Khmeimim στην Συρία. Επισήμως τα αεροσκάφη συμμετέχουν σε αεροναυτική άσκηση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες των μαχητικών με τους πυραύλους.

Οι επιλεγμένοι στόχοι αφορούν την στέρηση δυνατότητας των ΗΠΑ να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία και να διατηρούν ναυτική κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο.


Το MiG-31K είναι η έκδοση του μαχητικού ειδικά διαμορφωμένη για να φέρει τον εν λόγο πύραυλο και το Tu-22M3 ήταν το πρώτο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας που τέθηκε σε υπηρεσία.
Το Tu-142ΜΖ “Bear” είναι το πρώτο στρατηγικό ρωσικό βομβαρδιστικό, ιδίας κλάσεως και επιδόσων με το αμερικανικό B-52

Ο Kinzhal αναπτύσσει ταχύτητα 10 και στην τελική φάση φτάνει τα 12 Mach (12,300–14,700 χλμ./ω.)!

Όταν εκτοξεύεται από το μαχητικό MiG-31K έχει ακτίνα 2.000 χλμ. και όταν εκτοξεύεται από στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 φτάνει τα 3.000 χλμ. καθώς εκτοξεύεται από μεγαλύτερο ύψος.

Οι εικονικές εκτοξεύσεις έγιναν μεταξύ Κύπρου και Κρήτης και τα βλήματα αφίχθησαν στους στόχους τους και θεωρητικά τους έπληξαν σε 4′ από την εκτόξευσή τους (Σούδα) και αντίστοιχα σε 8′-9′ (το γαλλικό αεροπλανοφόρο και την Αλεξανδρούπολη)!


Πρόσφατα οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά παγκοσμίως τον πολυηχητικό πύραυλο στην Ουκρανία, όταν κτύπησαν υπόγεια αποθήκη πυχομαχικών.


Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν η υπόγεια αμερικανική αποθήκη ναυτικών όπλων της Σούδας!