Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Βέβηλοι τούρκοι κρατικοί υπάλληλοι έκαναν εισβολή σε ελληνικό μοναστήρι της Κωνσταντινούπολης στην Χάλκη!

Κρατικοί υπάλληλοι της τουρκικής υπηρεσίας δασών εισέβαλαν στη Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη νήσο Χάλκη της Κωνσταντινούπολης, με σκοπό να εκδιώξουν τον φύλακα και να εγκατασταθούν στο χώρο, σύμφωνα με ομογενειακές πηγές. 

Το Νοέμβριο του 2007 σημαντικό μέρος της μονής είχε κατεδαφιστεί από υπαλλήλους και μηχανές του Δασαρχείου και η υπόθεση είχε μεταφερθεί στα τουρκικά δικαστήρια.
Η κινητοποίηση τότε του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε αποτρέψει την πλήρη καταστροφή και καταπάτηση. Εννέα χρόνια μετά οι τουρκικές υπηρεσίες φαίνεται ότι επανέρχονται. 
Το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως βρίσκεται στο λόφο απέναντι από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, χρονολογείται από το πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα και είναι γνωστό και ως «Μακάριος» ή Σκήτη του Μακαρίου. 
Πρόκειται για ένα από τέσσερα μοναστήρια που βρίσκονται στη Χάλκη, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Αγίας Τριάδος εντός της Θεολογικής Σχολής.
Στο ίδιο νησί και πολύ κοντά στη Σκήτη του Μακαρίου βρισκόταν και η ιστορική εκκλησία της Παναγίας (πιθανότατα του 14ου αιώνα), στον περίβολο της πρώην Ελληνικής Εμπορικής Σχολής και του Ορφανοτροφείου, που κατελήφθη τον προηγούμενο αιώνα από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. 
Πολλές δυσκολίες για τους εκεί Πατέρες
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Πατέρες εκεί είναι τεράστιες. Ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δημόσιους χώρους με το ράσο τους, αυτό απαγορεύεται από την Τουρκία αλλά ακόμη και στην καθημερινή τους διακονία συναντούν την Τουρκική αναλγησία.
Ένα παράδειγμα αρκεί:
Στο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που βρίσκεται στην Χάλκη η θεία λειτουργία γίνεται στην ύπαιθρο και για Αγία τράπεζα χρησιμοποιούν τραπέζι διότι οι Τούρκοι σταμάτησαν τις εργασίες αναπαλαίωσης της εκκλησίας και σφράγισαν την εκκλησία φέρνοντας το μοναστήρι αντιμέτωπο με μια ατέλειωτη γραφειοκρατία με απότέλεσμα η λειτουργία να μην μπορεί να τελεσθεί μέσα στο ναό.
Την στιγμή λοιπόν που στην Ελλάδα ετοιμάζουν την κατασκευή του τζαμιού που θα διαφεντεύεται από την Τουρκία, ας μην κρυβόμαστε , και θα γίνονται μάχες ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες για την ιδιοκτησία του τζαμιού , στην Τουρκία ,το λίκνο του πολιτισμού και της Ορθοδοξίας η Ιερή Θεολογική σχολή θα εκκρεμεί .
Παράλληλα οι ορθόδοξοι Πατέρες και οι ορθόδοξοι πολίτες θα αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα από το ανάλγητο κράτος της γειτονικής χώρας.
briefingnews.gr