Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αρνήθηκε τις κατηγορίες του Κιέβου για φερόμενη δολοφονία αμάχων στο χωριό Bucha -Vid-


 Όλες οι ρωσικές μονάδες έφυγαν από την πόλη στις 30 Μαρτίου -τέσσερις ημέρες πριν από την κυκλοφορία της δημοσίευσης

© Φωτογραφία: Mykhaylo Palinchak, Keystone Press Agency, Globallookpress

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι Ρώσοι στρατιωτικοί φέρεται να επιτέθηκαν εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούχα, στην περιοχή του Κιέβου. Όλες οι ρωσικές μονάδες έφυγαν από την πόλη στις 30 Μαρτίου -τέσσερις ημέρες πριν από την κυκλοφορία της δημοσίευσης- αφού ανακοινώθηκε σημαντική μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνίχιβ.

«Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύονται από το καθεστώς του Κιέβου, που φέρονται να μαρτυρούν κάποιου είδους «εγκλήματα» από Ρώσο στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη Bucha, στην περιοχή του Κιέβου, αποτελούν άλλη μια πρόκληση… Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα Τα σώματα ανθρώπων των οποίων οι εικόνες δημοσιεύονται από το καθεστώς του Κιέβου, μετά από τουλάχιστον τέσσερις ημέρες δεν έχουν σκληρυνθεί, δεν έχουν χαρακτηριστικές κηλίδες πτωμάτων και αίμα χωρίς πήξη στις πληγές. 

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και το βίντεο από την Μπούχα είναι άλλη μια παραγωγή του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως συνέβη στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο, καθώς και σε άλλες πόλεις», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. δήλωση.

Ενώ η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι πολίτες χρησιμοποιούσαν ελεύθερα τις κυψελωτές επικοινωνίες, μετακινούνταν στην πόλη και μπορούσαν να την εγκαταλείψουν προς βόρεια κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, από τη νότια πλευρά, το ένα τέταρτο της πόλης δέχτηκε βομβαρδισμό από ουκρανικές δυνάμεις.

Δραστική μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνίγοφ ανακοίνωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν. Το ανακοίνωσε μετά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη.