Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το ISIS απειλεί και με χημικό ολοκαύτωμα

Σχεδιάζει νέες επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής στις ευρωπαϊκές πόλεις. Στο στόχαστρο του Λονδίνο, Ρώμη και Βερολίνο
Η φρικιαστική μονταζιέρα των τζιχαντιστών παρήγαγε ακόμα ένα απειλητικό τρομοκρατικό βίντεο συνθέτοντας την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου (1999) στους Δίδυμους Πύργους με το πρόσφατο χτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
 αλλά και βρετανικές σημαίες παραδομένες στην πυρά με εφετζίδικες σκηνές καταστροφής του Πύργου του Αϊφελ από βιντεοπαιχνίδια, αλλά και άφθονο αίμα από αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις στη Συρία. Εξαπολύοντας απειλές εναντίον όλων «των εθνών του σταυρού» της Ευρώπης, ο αφηγητής καλεί τους τζιχαντιστές να σκοτώνουν όσους απίστους συναντούν, προσδιορίζοντας το «κάδρο» των στόχων σε Λονδίνο, Βερολίνο, Ρώμη μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες: «Πολεμήστε τους. Ο Αλλάχ θα τους τιμωρήσει με τα δικά σας χέρια».

Το βίντεο, που έχει παραχθεί από την εταιρία παραγωγής al-Wa'ad, την οποία έχουν συγκροτήσει υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, είναι επενδεδυμένο μουσικά με εμβατήρια των μουτζαχεντίν που οραματίζονται να περάσουν τις πύλες του παραδείσου και να συναντήσουν τους υπηρέτες...
Κι αν το βίντεο είναι απλά προϊόν προπαγάνδας τρόμου, οι αποκαλύψεις που έκανε χθες ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκου για την πληθώρα των σχεδιαζόμενων επιθέσεων εναντίον στόχων των μουτζαχεντίν στην Ευρώπη, που έχουν αποτραπεί μέχρι σήμερα, προκαλούν πραγματικό τρόμο.

Σύμφωνα με τον Αμντελάκ Κιαμέ, μόνο η δική του υπηρεσία απέτρεψε τον τελευταίο χρόνο 25 επιθέσεις που οργανώνονταν από πυρήνες στο Μαρόκο, καθώς και τη λαθραία εισαγωγή οπλισμού των τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω Λιβύης. Ανάμεσα στις σχεδιαζόμενες επιθέσεις, μία προέβλεπε ταυτόχρονα χτυπήματα με χημικά σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις και ακόμα μία βομβιστική. Μία άλλη, που απετράπη τον περασμένο Φεβρουάριο, προέβλεπε χρήση αερίου μουστάρδας. Κατά τον Κιαμέ, οι τζιχαντιστές εκπαιδεύουν σε ειδικά στρατόπεδα παιδιά για μελλοντικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Οι πρώτες ύλες των εκρηκτικών τους είναι χημικά που μπορεί να προμηθευτεί κανείς εύκολα και νόμιμα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εξίσου ανησυχητική ήταν η ομολογία ενός τζιχαντιστή -εξπέρ στα χημικά και τα βιολογικά όπλα, τον οποίο συνέλαβαν και ανέκριναν στο Ιράκ Αμερικανοί κομάντος- ότι το ISIS σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αέρια μουστάρδας σε μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με διαρροές, που δεν επιβεβαιώνονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο, ο αρχιχημικός είναι ο παλαιός συνεργάτης του Σαντάμ Χουσεΐν Αλ Αφαρί.
Και ρουκέτες με αέριο μουστάρδας
Οι πληροφορίες των Αμερικανών -για πρώτη φορά διατυπώθηκαν ανοιχτά από τον διευθυντή της CIA τον περασμένο Φεβρουάριο- ότι οι τζιχαντιστές έχουν κάνει ήδη χρήση σε Συρία και Ιράκ, αλλά ετοιμάζουν μαζικές επιθέσεις με αέρια μουστάρδας, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν. Χθες οι τζιχαντιστές του ISIS εξαπέλυσαν ρουκέτες που απελευθέρωσαν αέριο μουστάρδας -τοξικό αέριο, η εισπνοή του οποίου επιφέρει βαριά εγκαύματα, καίγοντας επίσης τα μάτια και τους πνεύμονες- στις δυνάμεις του συριακού στρατού, στην περιοχή του αεροδρομίου της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Συρίας Ντέιρ Αλ-Ζορ. Την είδηση της επίθεσης με το απαγορευμένο από το 1993 χημικό όπλο μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, χωρίς να κάνει λόγο για τον αριθμό των θυμάτων.