Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Με 'λερωμένα χέρια' η Μέρκελ δίνει τις εντολές στην Ελλάδα...προωθεί τον δολοφόνο σε όλες του τις εγκληματικές ενέργειες

Τουρκία: Η Μέρκελ στην πόλη-ορμητήριο των Τούρκων στους Κούρδους της Συρίας
Που τη χάνεις, που τη βρίσκεις τον τελευταίο καιρό την Άνγκελα Μέρκελ, στην Τουρκία είναι. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μηνών στη γείτονα,

 αυτή τη φορά για να εγκαινιάσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που θα χτιστεί, με ευρωπαϊκά κονδύλια, στην πόλη Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία.Πρόκειται για την πόλη Κιλίς που οι Τούρκοι προωθούν για να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης. Και είναι το ίδιο σημείο από το οποίο εξαπολύουν επιθέσεις στους Κούρδους της Συρίας. 
Τη νέα επίσκεψη της καγκελαρίου στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με την Hurriyet, η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στην Τουρκία στις 16 Απριλίου.
«Θα εγκαινιάσουμε σχολείο και νοσοκομείο που οικοδομήθηκαν χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τους ηγέτες της ΕΕ με επικεφαλής την κα Μέρκελ» είπε ο Νταβούτογλου σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP. Δεν διευκρίνισε πάντως αν μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα παραβρεθούν κι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες στα εγκαίνια.

Στην πόλη Κιλίς, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, έχει χτιστεί ένας τεράστιος προσφυγικός καταυλισμός για Σύρους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά από πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Το κέντρο που θα εγκαινιαστεί παρουσία της Μέρκελ χτίστηκε μετά τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.