Τρίτη 12 Απριλίου 2016

'Πολεμικό το κλίμα στο Αιγαίο'

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο: Πέντε ψυχροπολεμικά επεισόδια σε λίγες ώρες! - Σε επιφυλακή η ΠΑ
Φρενίτιδα τουρκικών εικονικών προσβολών, πτήσεων επάνω από τα ελληνικά εδάφη μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών-τάνκερ (!).
Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες που δεν έχουν, όμως επιβεβαιωθεί, αναφέρουν για επανειλιμμένες παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά drones τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 
Μετά από τα τρία χθεσινά και σημερινά πολεμικής φύσεως επειαόδια, άλλα δύο προστέθηκαν σήμερα για να επιβεβαιώσουν τους φόβους αυτών των Επιτελών που υποστηρίζουν ότι η Αγκυρα επιζητί "θερμό" επεισόδιο.
 
Συγκεκριμένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, F-16, εισήλθε στις 09:07 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πέταξε πάλι επάνω από τις Οινούσσες.
 
Βγήκε από το FIR Αθηνών στις 09:08. 
 
Ακολούθως, εισήλθε εκ νέου στις 09:10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάλι επάνω από το ίδιο νησί τα 22.000 πόδια εξήλθε στις 09:11 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου, καταδιωκόμενο από ελληνικά μαχητικά.
 
Η Πολεμική Αεροπορία είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και όλες οι Πτέρυγες Μάχης και ειδικά οι Σμηναρχίες της Λήμνου και της Σκύρου είναι σε κατάσταση συναγερμού, ενώ το ΓΕΕΘΑ έχει αυξήσει τα μέτρα επιτήρησης της τουρκικής ακτής.
pronews.gr