Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Κατάργησαν την πρωϊνή προσευχή στα σχολεία! Αυτές είναι οι νέες οδηγίες που αφορούν την υγιεινή των μαθητών! Ένα παλαιότερο αίτημα των αθέων εφαρμόζεται διαμέσου και αφορμή της πανδημίας!

*

Ακολουθεί το email που εστάλθηκε στους γονείς.

Αγαπητοί γονείς,
το θλιβερό διάστημα όπου τα σχολεία έπρεπε να παραμένουν κλειστά έφτασε στο τέλος του. Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 υποδεχόμαστε και πάλι τους αγαπημένους μας μαθητές στις τάξεις διδασκαλίας.
Η χαρά μας ωστόσο μετριάζεται από το γεγονός ότι η επάνοδος των μαθητών δεν μπορεί να είναι ούτε καθολική ούτε ανέφελη.
Η επαναλειτουργία του σχολείου υπακούει σε νέους κανόνες και πιο αυστηρά πλαίσια, στα οποία οφείλουμε όλοι να πειθαρχήσουμε. Η υγεία όλων είναι υπέρτατη αξία και κάθε μας σκέψη και ενέργεια αποσκοπεί στη συνεχή διασφάλισή της.
Κύριο μέλημά μας είναι η αποφυγή του συνωστισμού. Γι’ αυτό και έχουμε λάβει τις εξής αποφάσεις.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται στο διάστημα 08:05 – 08:15. Όταν σε κάποιο τμήμα προσέλθουν οι πρώτοι πέντε μαθητές ανεβαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας μαζί με τον/την δάσκαλο/δασκάλα τους και οι επόμενοι προωθούνται από άλλους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς κατά μόνας (ένας – ένας). Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου δεν πραγματοποιούνται ούτε η πρωινή συγκέντρωση και προσευχή ούτε οι ενδιάμεσες συγκεντρώσεις κατά τη λήξη των διαλειμμάτων. Στις 08:15 μπαίνει λουκέτο στην αυλόπορτα. Όποιος μαθητής καθυστερήσει δε θα μπορεί να εισέλθει.
Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από δύο σημεία. Οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ αποχωρούν από την καγκελόπορτα στον πεζόδρομο της Βοσπόρου. Οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ αποχωρούν από την καγκελόπορτα της οδού Βιθυνίας. Προς αποφυγή συνωστισμού οφείλετε να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας και να σχηματίζετε σειρές κατά τάξεις.
Οι μαθητές όλων των τάξεων αποχωρούν κατά κανόνα στις 13:15. Λόγω απουσίας εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου δεν είναι εφικτή η απόλυτη κάλυψη του ωραρίου, γι’ αυτό και θα σχολάνε στις 12:30 η Α΄ κάθε Τετάρτη, η Γ΄ κάθε Δευτέρα και η Ε΄ κάθε Τετάρτη.
Οι μαθητές οφείλουν να έχουν μαζί τους δύο φιάλες με νερό, καθώς συνιστάται η αποφυγή της χρήσης βρύσης για επαναγέμιση φιάλης.
Όσοι γονείς δεν πρόκειται να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο λόγω ύπαρξης ατόμου στην οικογένεια που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, οφείλετε να καταθέσετε στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση, κατά προτίμηση ηλεκτρονικά. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, το παραδίδετε ιδιοχείρως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη διεύθυνση του σχολείου. 
Το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις ολοημέρου. Τελική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης η Παρασκευή 5-6-2020.
Από τη Δευτέρα 1-6-2020 συνεχίζεται και η διανομή γευμάτων. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο οι μαθητές που λαμβάνουν γεύματα να έχουν μαζί τους σακούλα ή τσαντάκι για να τα μεταφέρουν. Όσοι θέλετε μπορείτε να δίνετε στα παιδιά σας γάντια μιας χρήσης κατά την παραλαβή των γευμάτων, εφόσον γνωρίζουν πώς να τα βγάζουν ακίνδυνα.
Κάθε δάσκαλος/δασκάλα θα επικοινωνήσει για πιο εξειδικευμένα θέματα με τους γονείς της τάξης του.
Για ζητήματα βαθμολογίας αναμένουμε διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.
Τα φετινά βιβλία θα επαναχρησιμοποιηθούν στην αρχή του επόμενου σχολικού έτους, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα αφήσετε στο σχολείο στη λήξη του διδακτικού έτους.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Από τη Διεύθυνση




*Η παραπάνω φωτογραφία έχει συμβολικό χαρακτήρα διότι σαν Ορθόδοξοι γονείς έχουμε όλη την αγωνία για τις περαιτέρω ενέργειες σας περι καταργήσεως της προσευχής