Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τουρκική περίπολος επιχείρησε να καταλάβει ελληνικό έδαφος στον Έβρο! - Ήρθε αντιμέτωπη με Έλληνες στρατιώτες


Ένταση επικράτησε στα ελληνοτουρκικά σύνορα κοντά στις Φέρες και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο όταν τουρκική περίπολος
επιχείρησε να καταλάβει ελληνικό έδαφος αλλά εμποδίστηκε από ελληνική περίπολο!

Στην περιοχή Μελισσοκομείο των Φερών και σε ένα σημείο που ανήκει ξεκάθαρα στην Ελλάδα, ο Ελληνικός Στρατός ξεκίνησε να κάνει κάποιες παρεμβάσεις και έργα καθαρισμού μερικών στρεμμάτων, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετήσει συρματοπλέγματα και άλλα εμπόδια αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών όπως αναφέρει το evros-news.gr.


Πρόκειται για μία έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην παλαιά κοίτη του ποταμού Έβρου, αλλά είναι ξεκάθαρα ελληνική. Επειδή όμως τα τελευταία χρόνια έμεινε ακαλλιέργητη, υπήρξε πυκνή βλάστηση και δεν είχαμε κάποια αγροτική ή κτηνοτροφική δραστηριότητα από τους κατοίκους της περιοχής. 

Έτσι, επειδή λόγω των πλημμυρών υπήρχε χερσαία επικοινωνία με την Τουρκία, έμπαιναν ζώα από την γειτονική χώρα για βοσκή, αλλά όλοι γνώριζαν πως πρόκειται για ελληνικό έδαφος. 

Δεν συνέβη δηλαδή αυτό που γίνεται περίπου 200 μέτρα πιο πέρα στην ίδια περιοχή του Μελισσοκομείου, όπου υπάρχει το επονομαζόμενο κτήμα Μιχαηλίδη, όπου με την βοήθεια και του Στρατού που χρησιμοποιούσε ειδική σχεδία, ένας αγρότης καλλιεργούσε την έκταση που ανήκει σε άλλον ιδιώτη ο οποίος τη νοίκιαζε.

Όταν λοιπόν οι Τούρκοι διαπίστωσαν στην συγκεκριμένη περιοχή χθες το βράδυ την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, με τοπογράφους και στρατιώτες έτοιμους να αρχίσουν την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις τους από τα φυλάκια που βρίσκονται πιο πίσω στην περιοχή και ήρθαν πάνω στη συνοριογραμμή. 

Ήρθαν… πρόσωπο με πρόσωπο με τους Έλληνες στρατιώτες, παρέμειναν εκεί ως το πρωί και όπως είναι φυσικό επικράτησε… κόκκινος συναγερμός. 


Οι Τούρκοι θεώρησαν ότι τα έργα από το Μηχανικό της 12ης Μεραρχίας και του Δ’ Σώματος Στρατού που θα κατασκευαστούν επί της ελληνικής όχθης και του ξεκάθαρα ελληνικού εδάφους, μπορεί να αποτελέσουν «επιχωματώσεις» που θα αλλάξουν τη γεωγραφία της όχθης του ποταμού.

Αποχώρησαν το πρωί κατόπι εντολής των ανωτέρων τους. Προφανώς υπήρξαν συννενοήσεις με την ελληνική πλευρά.

Τις δυο τελευταίες ημέρες οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή του νοτίου Έβρου (Τυχερό, Γεμιστή, Φέρες) είχαν διαπιστώσει ότι μάζεψαν τις σκηνές και αποχώρησαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και τώρα εντελώς ξαφνικά βρέθηκαν, μέρος αυτών, χθες βράδυ στο Μελισσοκομείο. 

Πως φτάσαμε στο σημείο να επικρατήσει όμως ένταση, με παρουσία σε ένα σημείο που δεν μεσολαβεί ο ποταμός Έβρος, σε πολύ κοντινή απόσταση, Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτών; Κι όλα αυτά μάλιστα, ενώ προηγήθηκαν τα γνωστά επεισόδια με πυροβολισμούς Τούρκων Στρατοφυλάκων κατά περιπόλων των ελληνικών δυνάμεων, αλλά ακόμα και ανδρών της Frontex και συγκεκριμένα Γερμανών.

Η Τουρκία μεθοδευμένα ετοιμάζει μείζονος έντασης επεισόδια σε Αιγαίο και Έβρο ενώ ήδη προσφεύγει στην Χάγη για να αμβισβητήσει ελληνικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η Άγκυρα θέλει να αναγκάσει την Αθήνα να προσφύγει στην Χάγη αλλά με ατζέντα-πακέτο που θα έχει καθορίσει η ίδια και μόνο με τουρκικές αξιώσεις.