Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΒΟΜΒΑ: Η Γαλλία πάει για στάση πληρωμών το Δεκέμβρη 2020;



Μεγάλος Οικονομικός θεσμός της Γαλλίας ενημέρωσε εμπιστευτικά το προσωπικό του ότι τα αποθέματα για μισθοδοσία επαρκούν ως το Δεκέμβρη του 2020. 
Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία η υπερδύναμη της ΕΕ οδηγείται σε στάση πληρωμών καταβάλοντας σκληρό τίμημα στην παγκόσμια ύφεση που επιβλήθηκε λόγω covid19…

Το χτύπημα θα είναι μεγάλο για την ΕΕ ανάλογες δυσοίωνες προβλέψεις είναι σίγουρο πως έχουν στα συρτάρια τους και άλλες υπερδυνάμεις ευρωπαϊκές αλλά και χώρες μικρότερης ταχύτητας….H κρίση πιθανώς θα είναι πιο μεγάλη απ΄ότι ανακοινώνεται. Αν είναι έτσι μιλάμε για παγκοσμιοποίηση της φτώχειας που θα επιφέρει και τεκτονικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο και πιθανώς εντάσεις στο εσωτερικό και όξυνση μεταξύ των υπερδυνάμεων και των περιφερειακών τους παικτών..

Όσο αδιανόητο είναι αυτό που συνέβη με το covid19 όπου βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις τόσο απροσδόκητα διαφορετική θα είναι κι η επερχόμενη περίοδος….

Σε επίσημο κι ανακοινώσιμο επίπεδο τώρα περί γαλλικής οικονομίας…

O Γάλλος Υπουργός Αρμόδιος για θέματα Προυπολογισμού δηλώνει πως προτιμά το χρέος από την χρεοκοπία. Τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή την περίοδο για την μείωση απωλειών από την υφιστάμενη περίοδο κρίσης θα έχουν κόστος: το γαλλικό χρέος “πιθανότατα” θα υπερβεί το όριο του 115% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, έναντι του 100% που ήταν προ κρίσης προειδοποίησε την Κυριακή ο Gérald Darmanin.”Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι επιλέξαμε το χρέος, το οποίο είναι ανησυχητικό, έναντι της χρεοκοπίας που θα ήταν καταστροφική”, πρόσθεσε.

dimpenews.com