Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Για το καλό της χώρας για την ασφάλεια μας!



Φίλης: Κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας η μη κατασκευή Τζαμιού στον Ελαιώνα
Της απόφασης της κυβέρνησης για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα υπεραμύνθηκε ο Υπουργός Παιδείας από τη Βουλή, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή η ακύρωση της ανέγερσης Ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα.

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους, που οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να ανασκευάσουν», υπογράμμισε ο κος Φίλης.

Επιχειρώντας, δε, να κάμψει τις αντιδράσεις πολιτών αλλά και του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝ.ΕΛ, που έχουν καταψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση στις Επιτροπές της Βουλής, πρόσθεσε: «ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ και ζητά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Διαμαρτύρονται έντονα κάποιοι ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη. Να μην συμβεί ότι επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές δηλαδή έναν θρησκευτικό πόλεμο. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα».

Απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κος Φίλης, επισήμανε: «οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτήριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτίριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας».

Προσπαθώντας να ενισχύσει περισσότερο τα επιχειρήματά του, ο Υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι η εκκλησία ήταν πάντα σύμφωνη με την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους αρκεί αυτό να συνέβαινε εντός του ελληνικού νόμου, ενώ προκάλεσε αίσθηση, αναφέροντας ότι: «όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1894 ήταν θετικοί για την κατασκευή του ακόμη κι ο Μεταξάς κι ο Παπαδόπουλος».

Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά για την ίδρυση του ισλαμικού τεμένους δεν έχουν αλλάξει από τον παλαιότερο νόμο. Η διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τις ΑΠΕ, που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας, όπως είπε ο υπουργός αποτελεί απλώς γραφειοκρατικού χαρακτήρα ρύθμιση προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες.

«Οι πολιτικές αποφάσεις που είναι το πραγματικό πεδίο σύγκρουσης έχουν ήδη ληφθεί, έχουν διακομματικό χαρακτήρα και η υλοποίησή τους έχει καθυστερήσει δραματικά, με αποτέλεσμα να πλήττεται και το εθνικό συμφέρον. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κος Φίλης κατά την παρέμβασή του ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δοθεί άδεια για τη νομιμοποίηση 4 ακόμη τζαμιών τα οποία λειτουργούν ατύπως στην επικράτεια, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θήβα. Στόχος όπως είπε είναι να περάσει η χώρα "από το γκρίζο σκοτάδι στο φως" και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των 200.000 Μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/filis-kindynos-gia-tin-asfaleia-tis-xoras-i-mi-kataskeyi-tzamiou-sto
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram