Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ιρακινός βουλευτής: Οι βάσεις των ΗΠΑ είναι ισραηλινά κέντρα κατασκοπείας…



Ένας Ιρακινός βουλευτής προειδοποιεί ότι οι αμερικάνικες βάσεις στη χώρα τους έχουν γίνει κέντρα κατασκοπείας στην υπηρεσία του ισραηλινού καθεστώτος.

“Οι αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε ορισμένες ιρακινές στρατιωτικές βάσεις περιλαμβάνουν πράκτορες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι παρακολουθούν στενά ολόκληρη την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μας”, αποκάλυψε ο Karim Alivi, ένας από τους εκπροσώπους της οργάνωσης του Badr στο Κοινοβούλιο του Ιράκ.

Σε συνέντευξή του στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων της Βαγδάτης Al-Youm το Σάββατο, ο Alivi ανέφερε επίσης ότι οι δραστηριότητες κατασκοπείας του ισραηλινού καθεστώτος στις αμερικανικές βάσεις ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια και υπήρχαν σχέδια για την έκρηξη της βίας στη χώρα.

“Η Μοσάντ και η CIA βρίσκονται πίσω από βιαιότητες στο Ιράκ”
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ επιδιώκουν κοινούς στόχους στο Ιράκ και η συνεργασία τους στοχεύει να προκαλέσει ζημιά στην ασφάλεια αυτού του κράτους”, προειδοποιεί ο βουλευτής.Κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για το χάος και τη διαμάχη στο Ιράκ.
Η ιρακινή κυβέρνηση απειλεί με μια αποφασιστική απάντηση, εάν επιβεβαιωθεί ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων Al-Hashad Al-Shabi.
 Ο Alivi αποκαλύπτει επίσης ότι όλες οι προηγούμενες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ιρακινών μαχητών, συμπεριλαμβανομένων των Λαϊκών Μονάδων Κινητοποίησης (Al-Hashad Al-Shabi), κατευθύνθηκαν άμεσα από τις υπηρεσίες πληροφοριών που εδρεύουν στις αμερικάνικες βάσεις.
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν αρκετοί αναλυτές, ήταν υπεύθυνες για το χάος που εξαπέλυσε πρόσφατα στο Ιράκ και μέσω των οποίων η διαμεσολάβηση Ουάσινγκτον και το καθεστώς του Τελ Αβίβ προσπαθούν να «διατηρήσουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία ενός κατεστραμμένου Ιράκ και να καταλάβουν έλεγχος λαδιού ».

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο από το αμερικανικό δίκτυο NBC News αποκάλυψε επίσης ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν στις ΗΠΑ τα δεδομένα για τη δολοφονία του ιρανού αρχηγού Qasem Soleimani, πρώην διοικητή της δύναμης Quds, του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, σε αεροπορική επίθεση στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ (την ώρα που ο Νετανιάχου ήταν στην Αθήνα με πρόσχημα τον EastMed για να έχει άλλοθι αποστασιοποίησης από την υπόθεση. Αυτή την κάλυψη του την παρείχε η Αθήνα.)

Οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα είναι ……καθαρές;;;; και εννοείται όχι από covid19..

dimpenews.com