Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η άνεση της Τουρκίας να επιστρατεύει μισθοφόρους πρέπει να προβληματίζει την χώρα μας



Η Τουρκία έστειλε μια νέα παρτίδα 500 μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη για να πολεμήσουν με τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης,
αναφέρει αραβικό δημοσίευμα επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το αραβικό δημοσίευμα αναφερόμενο στο Συριακό Παρατηρητήριο σημειώνει ότι συνολικά ο αριθμός των μισθοφόρων που εστάλησαν από την Τουρκία ανέρχεται σε περίπου 10100 μαχητές, μεταξύ των οποίων υπάρχει και μία ομάδα που δεν προέρχεται από τη Συρία.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι μισθοφόροι οι οποίοι βρίσκονται στα τουρκικά στρατόπεδα για εκπαίδευση πριν αποσταλούν στη Λιβύη ανέρχονται σε 3.400 άτομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Λίβυοι έχουν καταδικάσει τη μέθοδο αυτή της κυβέρνησης της Τρίπολης που ενσπείρει την τρομοκρατία και το χάος στη χώρα τους, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρου και τρομοκράτες στη Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Τρίπολης, που διοικείται από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, εναντίον της θέλησης του λιβυκού λαού.

Είναι πιθανό οι αποστολές των δύο C-130 από την Κωνσταντινούπολη προς τη Μισράτα της Λιβύης να ήταν συνδέονται με τους μισθοφόρους του Ερντογάν.


The Hellenic Information Team
           
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
https://www.echedoros-a.gr/2020/05/blog-post_681.html