Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Οι κυβερνήσεις τελικά δεν μπορούν να σταματήσουν τον βρώμικο και ανθελληνικό ρόλο των ΜΚΟ



Και τώρα μιλούν για διχοτόμηση της Λέσβου!!! GreeK side of island απο ΜΚΟ!!!

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που η οργάνωση White Helmets μίλησε για τα σχέδιά της στη “δική της γη” στη Λέσβο και ξαναχτύπησε άλλη οργάνωση.
 Η οργάνωση Moria Corona Awarenss Team, με αφορμή νορβηγικό δημοσίευμα για την κατάσταση στη Μόρια, μίλησε ξεκάθαρα για την “ελληνική πλευρά” του νησιού, δημιουργώντας έμμεσα ζήτημα “διχοτόμησης”.
Η οργάνωση Moria Corona Awarenss Team, η οποία συστήθηκε για να ενημερώσει τους μετανάστες της Μόρια για τον κορονοϊό, θεωρεί ότι τα ευπρόσδεκτα μέτρα της κυβέρνησης προστάτεψαν τους μετανάστες από τον κορονοϊό των Ελλήνων. «Από την πρώτη μέρα εμείς -η Moria Corona Awarenss Team και για τόσοι άλλοι πρόσφυγες- καλωσορίσαμε τα μέτρα απομόνωσης της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί μας προστατεύουν από τον κορονοϊό που υπάρχει στην ελληνική πλευρά του νησιού. Τοποθετήσαμε ακόμα και αφίσες με αυτό το μήνυμα στη δομή και φτιάξαμε και βίντεο. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μας φέρει τόσες πολλές δυσκολίες στους πρόσφυγες, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος».

Εικόνα 1.

Όταν ρωτήθηκε η οργάνωση από χρήστη του facebook τι εννοείτε “ελληνική πλευρά”, η οργάνωση απάντησε: «Τους Έλληνες πολίτες της Λέσβου. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο όλες οι περιπτώσεις κορονοϊού συνέβησαν εκεί»(Εικόνα 2). Οπότε οι ακτιβιστές δεν χάσανε ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση κτητικότητας.

Εικόνα 2.
Τα περιστατικά αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά πολλαπλασιάζονται χτίζοντας σταδιακά μια νέα κατάσταση. Θυμίζουμε ότι προ λίγων ημερών η τουρκική οργάνωση White Helmets ανάρτησε φωτογραφίες που έδειχναν δίπλα στο Κέντρο της Μόριας, κομμένα ελαιόδεντρα, μετανάστες να σκάβουν και μηχανήματα διαμόρφωση χώρου. Ήταν το νέο πρότζεκ τους στη “νέα δική τους γη” όπως ανάρτησαν στο facebook(Εικόνα 3).

Μη ξεχνάμε επίσης την αμφιλεγόμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τουρκού (Τurku) στη Φινλανδία που έθεσε ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών λόγω μεταναστευτικού. Το θέμα τότε είχε αναδείξει το SLpress.gr και στη συνέχεια το εν λόγω Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να αποσύρει την μελέτη, η οποία διενεργήθηκε υπό ύποπτες συνθήκες.

Εικόνα 3.

Η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων και περισσότερο της ίδιας της ΕΕ, η “βιομηχανία” ανεξέλεγκτων χρηματοδοτήσεων που έχει στηθεί και περισσότερο η στάση της Τουρκίας συντελούν στη διαμόρφωση άθλιων συνθηκών στους καταυλισμούς.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι και μετανάστες φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Ενδεικτικά, κάποιος σχολίασε στη σελίδα των White Helmets: «Ήμουν στη δομή. Δεν είδα ανθρώπους να πετάνε τα σκουπίδια στους μεγάλους κάδους, αλλά δίπλα στις σκηνές. Το πρόβλημα είναι η κουλτούρα και η υγιεινή»(Εικόνα 4). Φαίνεται πως αυτό το παραδέχεται και η ίδια η οργάνωση White Helmets εν κρίνουμε από το like που εισέπραξε η τοποθέτηση.