Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Μέχρι όπλα απέκτησαν οι μετανάστες στην Μόρια, ανήσυχοι οι κάτοικοι



Έντονη ανησυχία στην Αστυνομία αλλά και στην τοπική κοινωνία της Μόριας προκάλεσε η ανεύρεση αυτοσχέδιων όπλων από την Αστυνομία στο χώρο φιλοξενείς της Μόριας.

Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, τέσσερα άτομα κατείχαν αυτοσχέδια όπλα όπως χατζάρες, σπαθιά, μαχαίρια και ένα …ηλεκτρικό τροχό. Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν ενώ ακόμη ένα άτομο βιαιοπράγησε σε βάρος των Αστυνομικών που πραγματοποίησαν τον έλεγχο προκειμένου να τον αποτρέψει και συνελήφθη.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως ιδιαίτερα ανησυχητική καθότι οι μετανάστες με τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον άλλων μεταναστών εναντίον των κατοίκων της περιοχής και των Αρχών.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια δεν μπορούν να αποκλείσουν την ύπαρξη και άλλων όμοιων όπλων στο στρατόπεδο, γεγονός που θα μπορούσε να αναβαθμίσει το επίπεδο της απειλής απέναντι στους μετανάστες που σέβονται τους κανόνες και τους Νόμους της Ελλάδας που τους φιλοξενεί, καθώς και των Ελλήνων πολιτών που ζουν πλησίον του χώρου φιλοξενίας της Μόριας.

Εάν οι Αρχές δεν εκκαθαρίσουν το χώρο φιλοξενίας της Μόριας από τέτοιου είδους όπλα εκτιμάται ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν πια ότι η ζωή τους απειλείται όχι από ληστρικές επιδρομές ή ρίψη αντικειμένων από τους μετανάστες αλλά από χατζάρες σπαθιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα ακριβώς όπως συνέβη πριν από μερικές μέρες στην Θήβα όταν μετανάστες απείλησαν αγρότες με χατζάρες…