Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Δράμας Παύλος: ''Δεν είναι μόνο η Τουρκία, είναι το σύστημα τέτοιο''



Για την επαναλειτουργία της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά αλλά και για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

"Τι ενδιαφέρον έχουν οι Νεοέλληνες για το αν θα ανοίξει η Παναγία Σουμελά; Αφού το πνεύμα της Παναγίας Σουμελά το απεμπολούμε καθημερινά από την πατρίδα μας και προσκολόμεθα στο πνεύμα της Δύσης, της βαυαρικής νοοτροπίας, του νεοελληνικού Κράτους που ιδρύθηκε μετά την επανάσταση του 1821" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Παύλος πρόσθεσε: "Οι Τούρκοι πολύ καλά κάνουν. Κάνουν την δουλειά τους και θέλουν να προβάλλουν τα μνημεία τη χώρας τους για να προσελκύσουνε τουρισμό".

Για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Μην ανησυχείτε, γι' αυτό να μην γνωρίζουν τα παιδιά σας, διαχρονικά φρόντισε το ελληνικό Κράτος. Κατά τ' άλλα τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκεί στις εσχατιές της Μικράς Ασίας στον Εύξεινο Πόντο από το '15 μέχρι το '22 η χώρα των μαγικών καλλονών και θελγήτρων μετατράπηκε σε κοιλάδα κολάσεως και αίματος και έχασαν την ζωή τους 353 χιλιάδες Έλληνες Χριστιανοί κάτοικοι της περιοχής".

Για τον λόγο που δεν έφτασε η γνώση για την Γενοκτονία των Ποντίων στα νέα παιδιά ο Μητροπολίτης Δράμας τόνισε: "Γιατί είναι το σύστημα τέτοιο και διότι γι' αυτό το γεγονός υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί. Δεν είναι μόνο η Τουρκία μέσα σ' αυτήν την ιστορία. Είναι η ένοχη στάση των Χριστιανικών μεγάλων δυνάμεων της Δύσεως που για οικονομικά συμφέροντα επέτρεψαν να συντελεστεί αυτή η Γενοκτονία".

"Σπέρματα αυτής της Γενοκτονίας υπάρχουν και στην σκέψη των ανθρώπων και σήμερα, παράδειγμα ο πρ. Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε. Τι είπε προ ολίγου καιρού; Ότι οι άνθρωποι είναι παρακάτω από τους αριθμούς και από τα χρήματα. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολίας έφερε την Γενοκτονία και ήθελε να εξαφανίσει τους Αρμενίους και τους Έλληνες από εκεί. Τα ίδια γίνονται και στην εποχή μας με διαφορετικούς τρόπους, μέσα και μεθόδους" υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.