Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Όλα δείχνουν μυστική στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ, εισβολή απο Βορρά και Νότο

Tη στιγμή που οι αμερικανικές και τουρκικές επεμβάσεις είναι στο προσκήνιο στη Β Συρία αυτές του Ισραήλ και της Ιορδανίας γίνονται πολύ πιο διακριτικά. Αλλά πολύ πιο αποτελεσματικά απ΄ότι φαίνεται.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκέμβρη
κατά περιπόλου της Daesh στη λεκάνη του Yarmouk και που προξένησε το θάνατο 3 μελών της δεν είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.
Εντάσεται στον όλο χειρισμό του Ισραήλ που έχει σκοπό να διευρύνει το πεδίο κατοχής τoυ στο Golan.

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα al-Akhbar, την Πέμπτη μια μονάδα του ισραηλινού στρατού διείσδυσε σε αυτή τη λεκάνη εκκινώντας από 3 άξονες Α,Β και ΒΑ. Αυτό της επέτρεψε ν΄ανοίξει έναν 4ο δυτικό άξονα μέσω του οποίου οι ισραηλινοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην τοποθεσία Kfar-Elma, όχι μακριά από την τοποθεσία Jamlat που ελέγχει η Daesh.
Καθώς εισέβαλαν σε αυτό το χωριό που είναι εγκαταλελειμμένο από τους κατοίκους του οι ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν μια επιχείρηση ανίχνευσης και βομβάρδισαν κάποια από τα σπίτια και τα παλιά κτίρια.Αυτοί ομοίως ΄΄χτένισαν » μια παλιά θέση των δυνάμεων του ΟΗΕ της UNDOF που χρησιμοποιήθηκε από την Daesh ως φυλακή.manar-04623660014806814632
Το χωριό Kfar-Elma  βρίσκεται επί της δυτικής πλευράς της κοιλάδας ar-Rakkad (Wadir ar-Rakkad) , κάποια μέτρα από τη γραμμή BRAVO, την ανατολική γραμμή της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ του κατεχόμενου Golan και του ελεύθερου.Βρίσκεται απέναντι από την τοποθεσία Jamlat όπου εγκατέστησε την έδρα της η Daesh στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας.
Κατεχόμενο από τον ισραηλινό στρατό ως το 1973 αλλά το Ισραήλ δεν σταμάτησε ως το 2002 να διακηρύσει ότι συνδέεται με όλη την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.Επίσης οι κάτοικοί του δεν μπόρεσαν ποτέ να έχουν πρόσβαση ή να φθάσουν στα κτήματά τους χωρίς ισραηλινή άδεια που τους χορηγούνταν μέσω των δυνάμεων του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα φαίνεται ότι το Ισραήλ θέλει να εκπληρώσει αυτή την επθυμία και να επιλέξει τη δημιουργία μιας ζώνης αποκλεισμού όπου θα εγκαθιστούσε έννοπλα τμήματα που θα καθοδηγούσε σε συνεργασία με τον πυρήνα MOQ, που επιχειρεί εκκινώντας από την Ιορδανία..
Σε αυτόν τον τομέα η Daesh έχει κερδίσει μια περιοχή μόνη της που βρίσκεται στο τριεθνές Συρίας,Ιορδανίας και κατεχόμενου Golan στη λεκάνη του Yarmouk. Την εμπιστεύθηκε σε μια από τις πολιτοφυλακές της « Ταξιαρχίες των μαρτύρων του Yarmouk », πριν αυτή συγχωνευθεί με μια άλλη θυγατρική της το Κίνημα Mouthanna στο πλαίσιο της συμμαχίας Jaïsh Khaled Ibn al-Walid.
Η εφημερίδα al-Akhbar έμαθε από διάφορες πηγές ότι οι δυνάμεις κατοχής ζήτησαν από την Daesh πριν την αεροπορική επιδρομή ν΄αποσυρθεί από τη θέση της διεθνούς δύναμης στο χωριό Kfar-Elma. Αλλά αυτή αρκέστηκε να βγάλει κρατουμένους και να διατηρήσει φύλακες. Στη συνέχεια ακούστηκαν πυρά κατά μιας ισραηλινής περιπόλου που παραμένει άγνωστο από που προήλθαν πριν το Ισραήλ επέμβει για να καταστρέψει αυτή τη θέση και την περίπολο της Daesh.
Η ισραηλινή διείσδυση στο Kfar-Elma δεν είναι μεμονωμένο γεγονός.Εγγράφεται στο πλαίσιο μιας σειράς διεισδύσεων εκ της οποίας η πιο πρόσφατη έλαβε χώρα στην κατεύθυνση της τοποθεσίας al-Maghar, πλησίον αυτής της Aabidine, και όπου εγκαταστάθηκε ένα μικρό στρατόπεδο όσο και ένα σημείο επιτήρησης έπειτα από τον τελευταίο Σεπτέμβρη.
Στο παρελθόν μια ακόμη διείσδυση 400 m έγινε στην κατεύθυνση της τοποθεσίας Brikaa εντός του κεντρικού τομέα της επαρχίας της Quneitra.Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δημηούργησαν ένα σημείο επιτήρησης.
Η διείσδυση στην κατεύθυνση της Kfar-Elma φαίνεται επίσης να σχετίζεται με την μάχη που εξαπέλυσε ο πυρήνας MOQ της Ιορδανίας μέσα στην δυτική επαρχία της Deraa,στην οποία συμμετείχαν μαζί ισραηλινοί στρατιωτικοί και τρομοκράτες του FSA για να εκδιώξουν την Daesh.
Εδώ και 1 εβδομάδα αυτές οι δυνάμεις εκ των οποίων οι Jaïsh al-Islam (χρηματοδοτούμενη από τη Σ Αραβία) και η Ahrar al-Sham (που πρόσκειται στην al-Nosra) επιβάλουν μια ασφυκτική παγίδα στη λεκάνη του Yarmouk από Β και Α.Αυτές στη συνέχεια λάνσαραν επίθεση κατά των θέσεων της Daesh σε 3 άξονες Β,ΒΑ κι Α χωρίς να πραγματοποιήσουν πρόοδο καθώς το Ισραήλ καθώς το Ισραήλ συνέβαλε την ίδια στιγμή από τα Δ όπως και το πυροβολικό του ιορδανικού στρατού.
Σύμφωνα με την al-Akhbar, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ιορδανίας προετοίμασαν αυτήν την επίθεση κατά του bassin του Yarmouk μετά το μήνα Οκτώβρη και εκπαίδευσαν 356 πολιτοφύλακες σε μια από τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις με τη συμμετοχή ξένων εκπαιδευτών .
Κατά την εφημερίδα η κατάσταση που επικρατεί τώρα στην περιοχή έχει ως εξής : « Μετά από 5 χρόνια πολέμου οι ένοπλες πολιτοφυλακές αντάρτες υποστηριζόμενες από το Ισραήλ και την Ιορδανία ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων με το κατεχόμενο Golan , από την τοποθεσία  Beit-Jin στο Β, ως την τοποθεία al-Rafid στο Ν της  Quneitra , μ΄εξαίρεση τη λεκάνη του Yarmouk που βρίσκεται στο νότιο άκρο και την τοποθεσία Hadar μέσα στο Β της Quneitra ».
Ο σκοπός σύμφωνα με την εφημερίδα είναι να εγκατασταθεί μια  zone tampon  που θα εκτείνεται σε όλο το μήκος των συνόρων ως την τοποθεσία  Nawa και Tal-Harat στη δυτική επαρχία της Deraa.
Eκτός της βοήθειας που παρέχει στους πολιτοφύλακες του πυρήνα MOQ, το Ισραήλ επένδυσε σε αυτή τη ζώνη αποκλεισμού μαι ανθρωπιστική οργάνωση την Amalya. Την διευθύνει ένας εβραιοαμερικανός επιχειρηματίας ο  Moti Kahana.Αυτή προσφέρει  ,βοήθεια στους σύριους κατοίκους μέσω των συνόρων του Golan .Οι αντιπρόσωποί της ήδη έφθασαν στην τοποθεσία  Ankhel , αανφέρει το επίσημο site της. Ομοίως εγκατέστησε μια κινητή νοσοκομειακή μονάδα στο  Safad για την φροντίδα των τραυματιών και έθεσε στη διάθεση των συρίων οχήματα αν θελουν να μπουν στα κατεχόμενα εδάφη. al-Akhbar,al manar 2.12.16
Στο ίδιο κλίμα εντάσονται και οι τελευταίοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Δαμασκό και μάλιστα με υψηλούς στόχους.
dimpenews.com