Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Νότια ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση: «Η ρωσική επίθεση στην Οδησσό δεν είχε σχέση με την παρουσία Ζελένσκι-Μητσοτάκη»


Δεν είχε σχέση με την παρουσία Ζελένσκι-Μητσοτάκη η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό αναφέρουν ουκρανικές πηγές.
Σύμφωνα με την Natalia Humenyuk, 
εκπροσώπου Τύπου της νότιας Διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων η επίθεση δεν αφορούσε τους δύο ηγέτες αλλά τον βομβαρδισμό εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Οδησσού.

Επιπρόσθετα όπως αναφέρουν αναλυτές η απόσταση από την περιοχή των πληγμάτων δεν ήταν «150 μέτρα» όπως αναφέρθηκε αλλά τουλάχιστον 3 χλμ.

Η ρωσική Διοίκηση από την πλευρά της επιβεβαίωσε τις προσβολές:

«Στις 11⁴⁰ ώρα Μόσχας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση ακριβείας σε υπόστεγο στη βιομηχανική λιμενική περιοχή της Οδησσού, όπου ετοιμάζονταν για πολεμική χρήση μη επανδρωμένα σκάφη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, για να συμπληρώσει:

«Ο σκοπός του πλήγματος επιτεύχθηκε. Ο στόχος επλήγη».

Σύμφωνα με έναν Ουκρανό ανώτατο αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού, η Ρωσία έχει εξαπολύσει περισσότερες από 880 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περισσότερους από 170 πυραύλους στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού από πέρσι τον Ιούλιο.

Η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο λιμάνι από τα μέσα Ιουλίου, όταν αποχώρησε από τη συμφωνία με βάση την οποία επέτρεπε την ασφαλή διέλευση των πλοίων που μετέφεραν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.