Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Σοκ - Η Ρωσία βλέπει επίθεση από ΝΑΤΟ, F-35 στην Ουκρανία – Η μισή χώρα θα εξαφανιστεί – McGregor: Η Δύση δεν μπορεί


Σιγκαπούρη: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν F-35 στην Ουκρανία – Διαψεύδει το αμερικανικό Πεντάγωνο - Douglas McGregor: Οι δυτικές χερσαίες δυνάμεις δεν είναι ικανές να διεξάγουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

(upd14) Η κατάσταση στον Ουκρανικό περιπλέκεται όλο και περισσότερο… άπαξ και ο ουκρανικός στρατός απέτυχε στην αντεπίθεση…
Οι Δυτικοί που χρησιμοποιούν τους Ουκρανούς ως πιόνια… βλέπουν την ήττα να έρχεται και έχουν πάθει υστερία…
Αναζητούν τρόπους εμπλοκής, θέλουν να στείλουν στρατό του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορούν και ξαφνικά… μέσω Σιγκαπούρης μας προέκυψε ότι F-35 πετούν στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο άμυνας επεξεργάζεται σχέδιο επίθεσης από το ΝΑΤΟ, έχει σημασία αυτό όσο τρομακτικό και εάν είναι γιατί δείχνει ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για όλα…
Όμως η Δύση δεν μπορεί ο αμερικανός συνταγματάρχης McGregor προειδοποιεί ότι η Δύση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χερσαίες δυνάμεις…

Η Ρωσία επεξεργάζεται σχέδιο επίθεσης από Νατοϊκές δυνάμεις – Θα ξεκινήσει επιχείρηση αέρος-εδάφους με γρήγορο χτύπημα


Ενδέχεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση αέρος ή αέρος-θαλάσσης κατά της Ρωσίας, η οποία θα ξεκινήσει με ένα γρήγορο παγκόσμιο χτύπημα και ταυτόχρονα αρκετές μαζικές πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές κατά της Ρωσίας, αναλύει το περιοδικό Military Thought που εκδίδεται από το Υπουργείο Άμυνας.
Όπως σημειώνεται στο Military Thought, σήμερα ξένοι ειδικοί εξετάζουν τη δημιουργία ενός νέου τύπου στρατιωτικών σχηματισμών, των λεγόμενων «κοινών επιχειρησιακών σχηματισμών» (JOF).
Αυτές θα πρέπει να είναι συμπαγείς, υψηλής κινητικότητας πολυσφαιρικές ομάδες στρατευμάτων, ικανές να επιφέρουν συνολική ήττα στην διοικητική-πολιτική και στρατιωτικοβιομηχανική υποδομή του εχθρού σε όλους τους τομείς: έδαφος, θάλασσα, αέρας, διάστημα και πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Οι πιο αναμενόμενες μορφές χρήσης των κοινών επιχειρησιακών σχηματισμών είναι οι επιχειρήσεις αέρος-εδάφους (θαλάσσιες) (εκστρατείες).
Επιπλέον, θα ξεκινήσουν με αεροπορικές (από το 2030 - αεροδιαστημική, στο μέλλον - διαστημικός αέρας) επιθετικές επιχειρήσεις, που θα αποτελούνται από γρήγορες (άμεσο) παγκόσμιο χτύπημα και αρκετές (από 2-3 έως 5-7) μαζικές επιδρομές πυραύλων και αεροπορικών επιθέσεων.
Ταυτόχρονα, η αεροπορία θα είναι από τις πρώτες που θα εισέλθει σε επιχειρήσεις μάχης ως ο πιο ευέλικτος και προσαρμοστικός τύπος στρατευμάτων, πιθανώς ακόμη πριν από την ανάπτυξη της κύριας ομάδας», σημειώνει το Military Thought.
Πριν από την έναρξη της ενεργού φάσης της επιχείρησης, οι επιχειρησιακοί σχηματισμοί του εχθρού θα διεξάγουν προκλητικές, επιδεικτικές, ενημερωτικές και άλλες δυνητικά επιθετικές ενέργειες, μεταξύ άλλων για τον έλεγχο της κατάστασης.
Ο επιτιθέμενος θα ενισχύσει όλους τους τύπους αναγνώρισης και θα διεξάγει τακτικές πτήσεις αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα κρατικά σύνορα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων στρατηγικών βομβαρδιστικών. Επίσης είναι δυνατή η διεξαγωγή ασκήσεων με τη συμμετοχή ομάδων αεροπλανοφόρων και πλοίων που μεταφέρουν πυραύλους κρουζ.
Παράλληλα, το «Military Thought» διευκρινίζει ότι η μαχητική και αριθμητική δύναμη των ενωμένων δυνάμεων του εχθρού σε καιρό ειρήνης μπορεί να είναι το 50-70% της σύνθεσης που θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.
«Έτσι, αυτοί οι παράγοντες επεκτείνουν στρατιωτικά το σύστημα απειλών για τη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες διαμορφώνουν νέες απαιτήσεις για το επίπεδο ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οποίο οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διαδραματίζουν έναν από τους βασικούς ρόλους», αναφέρει το Military Thought.
Από αυτή την άποψη, επισημαίνει το Military Thought, ο αυξανόμενος ρόλος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στη συνολική δομή των στρατιωτικών συγκρούσεων τους θέτει νέα καθήκοντα. Ειδικότερα, είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων με νέους και εκσυγχρονισμένους τύπους αεροπορικών συγκροτημάτων (συμπεριλαμβανομένων των drones) και οπλικών συστημάτων, είναι απαραίτητο να εισαχθούν πολλά υποσχόμενα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η υποστήριξη πληροφοριών κ.λπ.
Είναι επίσης απαραίτητο, να αναπτυχθούν νέες απόψεις για την οργάνωση της μαχητικής χρήσης των αεροπορικών δυνάμεων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου, «που αντιστοιχούν σε υπάρχουσες και μελλοντικές μορφές χρήσης και μεθόδους λειτουργίας των μέσων αεροδιαστημικής επίθεσης του εχθρού».


Σιγκαπούρη: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν F-35 στην Ουκρανία – Διαψεύδει το αμερικανικό Πεντάγωνο


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρησιμοποιούν μαχητικά F-35 στην Ουκρανία, δήλωσε το Πεντάγωνο.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης Ng Eng Hen δήλωσε ότι οι αμερικανοί χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη F-35 για να αναζητήσουν θέσεις συστημάτων αεράμυνας των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης δεν έχει ανασκευάσει…
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.


Donald Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Είχα καλές σχέσεις με τον Putin όσο ήμουν Πρόεδρος


Ο πρώην ηγέτης των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.
«Είχα πολύ καλή σχέση με τον Putin», είπε ο Donald Trump στη Φλόριντα.
Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής των ΗΠΑ τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Trump δήλωσε είπε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας αγαπούν τις χώρες τους και θέλουν να πετύχουν.
Ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης έχει επανειλημμένα δηλώσει στις δημόσιες ομιλίες του ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024, θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία εντός 24 ωρών, αλλά δεν έχει αποκαλύψει πως θα το πράξει.


Dmitry Medvedev: Η Ουκρανία είναι… Ρωσία – Η μισή Ουκρανία θα περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας


Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev προώθησε τους εκτεταμένους εδαφικούς στόχους της Ρωσίας που επεκτείνονται βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Dmitry Medvedev έδωσε μια διάλεξη στις 4 Μαρτίου με τίτλο «Γεωγραφικά και Στρατηγικά Σύνορα» στο Ρωσικό Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κρεμλίνο και περιλαμβάνει παρευρισκόμενους από περισσότερες από 100 ξένες χώρες, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι «η Ουκρανία είναι, φυσικά, Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή την ανατολική (αριστερή) όχθη της περιφέρειας Kherson, αλλά ο Dmitry Medvedev όρισε όλες τις περιοχές στην αριστερή όχθη του ποταμού Dnipro και πολλές περιοχές στη δεξιά όχθη του ποταμού Dnipro ως «αναπόσπαστα στρατηγικά ιστορικά σύνορα της Ρωσίας».
Οι ρωσικές δυνάμεις επί του παρόντος δεν καταλαμβάνουν κανένα έδαφος στη Δυτική όχθη της Ουκρανίας.
Ο Dmitry Medvedev μίλησε με φόντο έναν αγγλόφωνο χάρτη της Ανατολικής Ευρώπης που δημοσίευσε αρχικά τον Ιούλιο του 2022. Ο χάρτης απεικονίζει τμήματα της δυτικής Ουκρανίας υπό Ουγγρικό, Πολωνικό και Ρουμανικό έλεγχο — προωθώντας την πρόσφατα αφήγηση του Κρεμλίνου ότι τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης έχουν «εδαφικές διαμάχες» στη δυτική Ουκρανία.
Ο χάρτης δείχνει την Ουκρανία να υφίσταται ως κράτος μόνο εντός των συνόρων της Περιφέρειας Κιέβου και της υπόλοιπης σύγχρονης Ουκρανίας ως τμήμα της Ρωσίας — πολύ πέρα από τις περιοχές που καταλαμβάνουν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις και τις τέσσερις περιφέρειες που η Ρωσία προσάρτησε.




Douglas McGregor: Οι δυτικές χερσαίες δυνάμεις δεν είναι ικανές να διεξάγουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία


Οι χερσαίες δυνάμεις των δυτικών χωρών δεν είναι ικανές να διεξάγουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Συνταγματάρχης Douglas McGregor πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.
«Οι χερσαίες δυνάμεις μας είναι σε τρομερή κατάσταση.
Έχετε ακούσει τα νέα για τον Macron, ο οποίος πρότεινε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εμπλακούν στην ανατολική Ουκρανία.
Πρόκειται ουσιαστικά για ψεύτικους στρατούς.
Έχουν δημιουργηθεί να καταπιέζουν αυτούς που δεν μπορούν να αμυνθούν στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή ή άλλα μέρη της Αφρικής», τόνισε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τα ευρωπαϊκά στρατεύματα δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν αυτούς που μπορούν να αντεπιτεθούν.
Πρόσθεσε επίσης ότι κανείς στην ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να εισέλθει σε σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, είναι μεγάλο λάθος να υποτιμάς τους Ρώσους, στην πραγματικότητα, παίρνουν πολύ σοβαρά την άμυνα της χώρας τους», κατέληξε ο McGregor.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μια διάσκεψη για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου.
Μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Macron ανακοίνωσε ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει τον ένατο συνασπισμό για την προμήθεια της Ουκρανίας με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».


Stephen Bryen (Αξιωματούχος Πενταγώνου ΗΠΑ): Η επιτυχημένη προέλαση των Ρώσων, οδηγεί στο πολιτικό τέλος Zelensky


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να βγάλουν από την εικόνα τον Ουκρανό πρόεδρο Vladimir Zelensky λόγω της επιτυχημένης προέλασης του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος του Πενταγώνου Stephen Bryen σε άρθρο για τους Asia Times.
«Είναι πλέον σαφές ότι η Ουκρανία έχει σημαντικά προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού και η προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει βίαια μέσα για βρει νεοσυλλέκτους προκαλεί αναταραχή στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως η Οδησσός, το Kharkiv και το Κίεβο».
«Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο καιρό μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Zelensky στο Κίεβο.
Με μια σταθερή ρωσική στρατιωτική προέλαση, την αυξανόμενη αναταραχή στο εσωτερικό, την άρνηση διεξαγωγής εκλογών, τη φυλάκιση των ανθρώπων που αντιτίθενται στον Zelensky και μια σειρά από αντιδημοφιλή μέτρα, το Ουκρανικό καθεστώς θα βρεθεί σε απόγνωσης.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το Πεντάγωνο θα μπορούσε να σώσει τον Zelensky και να τον μεταφέρει αλλού, με τον Lviv να είναι το πιο πιθανό μέρος, καθώς είναι δύσκολο για τους Ρώσους να φτάσουν έως εκεί.
Ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν λίγες καλές επιλογές σε αυτή την κατάσταση.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν μπορεί να αντέξει άλλη μια καταστροφή τύπου Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, είναι πλέον σαφές ότι η Ρωσία έχει αυξήσει τον ρυθμό των επιχειρήσεων της και απελευθερώνει σημαντικά εδάφη που κατέχονται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Η Τσεχία προειδοποίησε για μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας με σαμποτάζ σε χώρες της Βαλτικής


Η Βορειοατλαντική Συμμαχία μπορεί να καταφύγει σε προβοκάτσια στα κράτη της Βαλτικής για να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποίησε ο Τσέχος πολιτικός επιστήμονας Petr Drulak σε συνέντευξή του στο Parliamentary Listy.
«Μου φαίνεται ότι μέρος του κατεστημένου στο ΝΑΤΟ προετοιμάζει πραγματικά σοβαρά και σχεδιάζει έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Θα προχωρήσουν σε κάποιο σαμποτάζ.
Ας πούμε ότι κάποιος στα κράτη της Βαλτικής δηλώνει ότι έχουν δέχτηκε επίθεση από τη Ρωσία και ότι πρέπει να δράσουν.
Από εκείνη την στιγμή, θα αρχίσουν να λειτουργούν κολασμένοι μηχανισμοί που θα μας παρασύρουν όλους σε πόλεμο».
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, το στρατιωτικό μπλοκ μιλάει όλο και περισσότερο για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, ο ειδικός προειδοποίησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν τέτοιο πόλεμο.
Φαίνεται ότι υπάρχουν κράτη στην Ευρώπη των οποίων οι κυβερνήσεις είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε αυτό.
Και αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε ο Petr Drulak.


Annalena Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέσα για αυτοάμυνα


Η Ουκρανία πρέπει να λάβει περισσότερα μέσα για αυτοάμυνα, η Γερμανία πρέπει να εξετάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για δράση προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock.
«Πρέπει να εξετάσουμε διεξοδικά όλα τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό», ανέφερε η Annalena Baerbock το πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η υπουργός δεν αναφέρθηκε στους πυραύλους Taurus που θέλει να παραλάβει η Ουκρανία.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση τους στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία.
Την 1η Μαρτίου 2024, η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan δημοσίευσε μια ηχογράφηση και το κείμενο συνομιλιών μεταξύ ανώτερων αξιωματικών του Γερμανικού στρατού. Συζήτησαν την πιθανή παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία ώστε να χτυπηθεί η γέφυρα της Κριμαίας.


Guardian: Η Βρετανία καλεί τη Γερμανία να παραδώσει τους πυραύλους Taurus στην Ουκρανία παρά τις διαρροές


Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί τη Γερμανία να μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο, παρά τη διαρροή συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr, γράφει η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη εκπρόσωπο των βρετανικών αρχών.
«Η Βρετανία ήταν η πρώτη που μετέφερε πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και καλούμε τους συμμάχους μας να πράξουν το ίδιο», αναφέρει η Guardian σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές της Guardian στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η διαρροή θεωρήθηκε ενοχλητική, αλλά όχι σοβαρή.
Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι οι αρχές της χώρας αναγνώρισαν την παρουσία ενός «μικρού αριθμού» βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν ανέφεραν τι έκαναν εκεί.
Το Bloomberg ανέφερε ότι εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού χαρακτήρισε σοβαρό πρόβλημα τη διαρροή μιας συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr και έδειξε ότι ήταν ευθύνη της Γερμανίας να ερευνήσει το περιστατικό.


FAZ: H διαρροή μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών έπληξε τη φήμη της Γερμανίας μεταξύ των συμμάχων της


Η δημοσιοποίηση σχεδίων μεταξύ του γερμανικού στρατού σχετικά με πιθανά χτυπήματα στη Γέφυρα της Κριμαίας προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη φήμη του Βερολίνου μεταξύ των δυτικών συμμάχων του, τονίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Για τη γερμανική κυβέρνηση, τη Bundeswehr και τη συνολική φήμη της Γερμανίας ως αξιόπιστου συμμάχου, μια τέτοια αποτυχία είναι μια πραγματική καταστροφή», σημείωσε η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η δημοσιοποίηση των διαλόγων, αποτελεί σοβαρή απόδειξη της ενεργού συμμετοχής δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Εξαιτίας αυτού, μια διαρροή θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή δυσαρέσκεια από ΗΠΑ και Βρετανία, που προτιμούν να μην διαφημίζουν την παρουσία των στρατιωτών τους… στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επιπλέον, η Frankfurter Allgemeine Zeitung φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορέσει εύκολα να υποκλέψει και να δημοσιεύσει οποιεσδήποτε άλλες πολιτικά ευαίσθητες δηλώσεις Γερμανών στρατιωτικών και πολιτικών.


Forbes: Η Ουκρανία δεν μπορεί να ξεπεράσει τη Ρωσία στον αριθμό των βομβών ολίσθησης UPAB-1500B


Η Ουκρανία δεν θα ξεπεράσει ποτέ τη Ρωσία στον αριθμό των βομβών ολίσθησης που ρίχνει, ακόμη και με τη βοήθεια της Δύσης, αναφέρει το Forbes.
Κατά το Forbes, οι προμήθειες δυτικών όπλων δεν είναι ικανές να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Ο ρωσικός στρατός θα είναι σε θέση να δαπανήσει περισσότερες οβίδες από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από οποιοδήποτε σενάριο.
«Η Ρωσία έχει τεράστιο πλεονέκτημα τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος».
Στη ζώνη της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC).
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.


Tucker Carlson (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η Αμερική αντιμετωπίζει τη μοίρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας…


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τη μοίρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η κρίση με την παράνομη μετανάστευση και η πιθανότητα στρατιωτικής θητείας σε μη αμερικανούς πολίτες θα οδηγήσει σε κατάρρευση, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson.
«Πώς έπεσε η Ρώμη;
Οι ιστορικοί συζητούν αυτό το ζήτημα για σχεδόν 2.000 χρόνια, αλλά όλοι συμφωνούν ότι ένας από τους λόγους είναι προφανής. Ο ρωμαϊκός στρατός και οι λεγεώνες του κυριαρχούνταν από μη πολίτες, οι οποίοι, στο τέλος, επειδή δεν ήταν πιστοί στη Ρώμη, επαναστάτησαν εναντίον της Ρώμης.
Έχοντας αυτό κατά νου, ας εξετάσουμε μια σειρά γεγονότων:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατακλυστεί από δεκάδες εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, τουλάχιστον 7,2 εκατομμύρια σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, από τότε που ο Πρόεδρος Biden ανέλαβε τα καθήκοντά του».
Σύμφωνα με τον Tucker Carlson, ο αριθμός των λαθρομεταναστών ξεπερνά τον πληθυσμό 32 πολιτειών.
Σε ένα νέο βίντεο, ο Carlson καταδίκασε την πρωτοβουλία ενός από τους βουλευτές του Κογκρέσου να νομοθετήσει την ευκαιρία για τους μετανάστες να αποκτήσουν υπηκοότητα αφού υπηρετήσουν στο στρατό.
Οι ΗΠΑ βλέπουν επίπεδα ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης, με τους συνοριακούς αξιωματούχους να καταγράφουν 302.000 παράνομες διελεύσεις των συνόρων τον Δεκέμβριο 2023, τον μεγαλύτερο αριθμό σε έναν μήνα.


Η Ρωσίδα Maria Zakharova κάλεσε την πρέσβη Lynn Tracy των ΗΠΑ στη Ρωσία να σταματήσει να λέει ψέματα


Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova επέπληξε την πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα, Lynn Tracy, επειδή είπε ψέματα για τη σημασία της ανάπτυξης ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του ρωσικού λαού.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, Lynn Tracy, δήλωσε προηγουμένως ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να διατηρήσει ανθρωπιστικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών και δεν θεωρεί τη συμμετοχή Ρώσων σε εκπαιδευτικά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παρέμβαση στις ρωσικές υποθέσεις.
«Δεν μίλησε, ωστόσο, για το πώς και σε ποιο βαθμό οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδοτούν τις λεγόμενες ΜΚΟ που επιδίδονται σε ανατρεπτικές δραστηριότητες στο έδαφος της χώρας μας.
Επίσης δεν ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον κήρυξε ανοιχτά τη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας ως στόχος της.
Αυτό είναι σωστό.
Δεν υπάρχει χώρα χωρίς τον λαό της.
Επομένως, αυτό που θέλουν οι Αμερικανοί είναι να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στον Ρωσικό λαό».
Όπως σημείωσε η Maria Zakharova, η πρέσβης δεν ανέφερε επίσης ότι η Ουάσιγκτον διαθέτει δισεκατομμύρια για αιματοχυσία και εμπλέκεται στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο, με τη βοήθεια του οποίου ο ουκρανικός στρατός διαπράττει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.
«Lynn Tracy σταμάτα να λες ψέματα, υποστήριξε καλύτερα τους συμπολίτες σου.
Στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ, οι Αμερικανοί νέοι εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν φίλοι με τη Ρωσία» κατέληξε η Maria Zakharova


Reuters: Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει μάχες με τις ΗΠΑ για το αλουμίνιο σε περίπτωση απαγόρευσης των εισαγωγών από τη Ρωσική


Μια πιθανή απαγόρευση της ΕΕ στις εισαγωγές αλουμινίου από τη Ρωσία θα οδηγήσει σε σκληρή διαμάχη μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών καταναλωτών στην παγκόσμια αγορά, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αγοραστές θα πρέπει να ανταγωνιστούν επιθετικά για το αλουμίνιο της Μέσης Ανατολής εάν η ΕΕ επιβάλει απαγόρευση στην εισαγωγή μετάλλου από τη Ρωσία»
Σύμφωνα με το Reuters, το έλλειμμα αλουμινίου στην ΕΕ μετά την απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών θα είναι περίπου 500 χιλιάδες τόνοι.
Ακόμη και η αποκατάσταση της εγχώριας παραγωγής και οι νέες συμφωνίες στη Μέση Ανατολή δεν θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν πλήρως τις προμήθειες από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η άνοδος των τιμών των μη σιδηρούχων μετάλλων θα είναι συγκρίσιμη με τη μεγάλη κρίση του 2018, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις κατά της εταιρείας RUSAL.
Το Politico ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε τον Φεβρουάριο να συμπεριλάβει την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού αλουμινίου στο επόμενο πακέτο κυρώσεων.


Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Terny που βρίσκεται στη βόρεια γραμμή του Donbass


Ο ρωσικός στρατός φέρεται να εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή Terny και Yampolovka και κατάφερε να σπάσει την ουκρανική άμυνα.
Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές ομάδες επίθεσης έφτασαν στα περίχωρα της πόλης Terny.
Οι θέσεις της Ουκρανίας στην περιοχή επιδεινώνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες.
Η περιοχή ανατολικά του Terny φλέγεται από σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στα δάση από το προπύργιο τους στην Kremennaya.
Η ρωσική προέλαση περιπλέχθηκε από την απουσία οικισμών για να κρυφτούν στην περιοχή, αλλά παρά τη σκληρή αντίσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να φτάσουν στα περίχωρα της πόλης.
Η πόλη Terny είναι ένα σημαντικό προπύργιο των Ουκρανών στο βόρειο μέτωπο του Donbass, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικές προμήθειες στην ανατολική όχθη του ποταμού Zherebets.


Αποχώρησε κακήν κακώς από την Kherson η ουκρανική ειδική μονάδα Kraken


Στα τέλη Φεβρουαρίου, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μετέφερε τις ειδικές δυνάμεις της μονάδας Kraken στην περιοχή Kherson, αλλά εν μέσω των ουκρανικών ήττων, δεν συμμετείχαν ενεργά στις εχθροπραξίες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις τους.
Οι Ειδικές Δυνάμεις Kraken είναι μια ουκρανική ξεχωριστή μονάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Η ειδική μονάδα δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2022 στο Kharkiv και περιελάμβανε βετεράνους του συντάγματος Azov, αξιωματικούς της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, ultras και άλλους νεοναζί αγωνιστές.
Η μονάδα είχε προηγουμένως εντοπιστεί να μάχεται στο βόρειο μέτωπο του Donbass αλλά στα τέλη Φεβρουαρίου, οι ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.
Τις πρώτες κιόλας μέρες, η μονάδα υπέστη απώλειες ως αποτέλεσμα των ρωσικών χτυπημάτων.
Στις 29 Φεβρουαρίου, το 73ο Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών (A1594) επιχείρησε να καταλάβει το Tendrov Spit που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Η επιχείρηση απέτυχε και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 Ουκρανών στρατιωτικών.
Ένας από τους Ουκρανούς επέζησε της μάχης και συνελήφθη.
Η ήττα απείλησε τη διαβόητη μονάδα Kraken.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές από το μέτωπο, Ουκρανοί μαχητές της ειδικής μονάδας τράπηκαν σε φυγή από τη νότια ακτή στην περιοχή Kherson.
Αφού οι μαχητές του Kraken εγκατέλειψαν τον Stanislav και τον Ochakov, ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να τους υποδεχτεί στα πεδία των μαχών προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση.